Мигранти, блокирани в Беларус, са хвърляли камъни и клони по

...
Мигранти, блокирани в Беларус, са хвърляли камъни и клони по
Коментари Харесай

Мигранти опитват да проникнат в Полша, сблъсъци през нощта

Мигранти, блокирани в Беларус, са хвърляли камъни и клони по полските граничари и са употребявали трупи, с цел да се опитат да съборят ограда от бодлива тел през нощта в нови опити да си проправят път към Европейския съюз, оповестиха управляващите във Варшава, представени от " Ройтерс ".

Европейски Съюз през вчерашния ден упрекна Беларус в организирането на " хибридна офанзива " против Общността, като предизвиква хиляди мигранти, бягащи от беднотия и раздрани от война региони, да се опитат да преминат в Полша, и се приготвя да наложи нови наказания на Минск.
 Страните в Европейски Съюз се договориха: хибридната офанзива е правна основа за нови наказания против Беларус
Страните в Европейски Съюз се договориха: хибридната офанзива е правна основа за нови наказания против Беларус

Във връзка с умишленото изпращане на мигранти от режима на Лукашенко

Кризата провокира нова борба сред Запада и Русия, която изпрати през вчерашния ден два стратегически нуклеарни бомбардировача да патрулират въздушното пространство на Беларус в проява на поддръжка за своя съдружник. Беларус посочи, че самолетите са провели учения за втори ден през днешния ден.

Кремъл увери, че Русия нямала нищо общо с напрежението по границата и допусна, че наличието на тежко въоръжени хора от двете страни - явна отпратка към беларуските и полските граничари - било източник на безпокойствие. Перспективата за наказания против Беларус била " безумна концепция ", настояха още от Кремъл.

Хванати в капан сред две граници, мигрантите устояха на мразовито време в спонтанни лагери. Полша заяви за минимум седем смъртни случая на мигранти по време на траялата месеци рецесия, а други мигранти показаха боязън, че ще умрат.
 Русия изпрати бомбардировачи Ту-22М3 да летят над Беларус
Русия изпрати бомбардировачи Ту-22М3 да летят над Беларус

На фона на мигрантската рецесия на границата с Полша

Никой от към 150 мигранти, събрали се покрай град Бяловежа, не е съумял да наруши границата, увери говорителката на полската гранична полиция Евелина Шчепанска пред " Ройтерс ", като посочи, че през вчерашния ден е имало 468 опита за незаконно прекосяване.

Съседна Литва, която сходно на Полша наложи изключително състояние на границата, също заяви за нови опити за нарушение на границата.

Европейски Съюз упреква беларуския президент Александър Лукашенко, че е основал рецесията с мигрантите в възмездие за по-ранни наказания, откакто автократът отприщи насилствени репресии против протестиращите срещу неговото ръководство през 2020 година
 Полша упрекна Беларус в
Полша упрекна Беларус в " държавен тероризъм " поради рецесията с мигрантите

Това било " тихото възмездие " на Лукашенко

Беларуските управляващи оповестиха, че повече от 2000 мигранти са били на границата. Лукашенко и Русия упрекнаха Европейски Съюз за рецесията с мигрантите и настояха, че Европейски Съюз не се придържал към личните си филантропични полезности, като не разрешава на мигрантите да преминат.

Големи групи хора, бягащи от спорове и беднотия в Близкия изток и другаде, започнаха да летят за Минск тази пролет. След това те пътуват до границата на членките на Европейски Съюз Полша, Литва или Латвия с такси, рейсове или коли, предоставени от трафиканти, и се пробват да преминат.

Полските управляващи прецизират, че броят на полетите до Беларус от Близкия изток се е нараснал фрапантно през последните месеци, като полският министър председател прикани Европейски Съюз да предприеме дейности за прекъсване на потока от самолетни компании, пренасящи мигранти до Минск.
 Беларус упорства: Европейски Съюз предизвика рецесията с мигрантите, с цел да наложи нови наказания
Беларус упорства: Европейски Съюз предизвика рецесията с мигрантите, с цел да наложи нови наказания

Беларус се надявал на " взаимна поддръжка " от прилежаща Русия

Повечето мигранти употребяват туристически организации в Близкия изток, които си партнират с беларуски компании, с цел да резервират туристически пакети, които нормално включват виза, полет и настаняване.

Цената на цялото пътешестване варира и може да доближи до към 14 000 $. През октомври Минск ограничи броя на туристическите организации в Беларус, на които им е позволено да доставят туристически предложения, а трафиканти, както и организациите оповестиха за повишаване на цените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР