Миглена Селишка и Юлияна Янева се класираха за полуфиналите на

...
Миглена Селишка и Юлияна Янева се класираха за полуфиналите на
Коментари Харесай

Селишка и Янева се класираха за полуфиналите в Загреб

Миглена Селишка и Юлияна Янева се класираха за полуфиналите на европейското състезание в Загреб, Хърватия.

И двете реализираха по две победи досега.
 
Селишка започва с бърза победа - туш за 1,10 мин против Свеня Джунго (Швейцария) в категория до 50 кг. При рухването съперничката й получи контузия и се наложи да получи лекарска интервенция.

Във втората среща европейската шампионка от 2020-а прегази и румънката Емилия Алина Вук със 7:2. По време на дуела нашето момиче контузи лявата си ръка, само че съумя да продължи и да си завоюва срещата.
 
За място на финала Миглене ще спори с Оксана Ливач (Украйна), №1 в Европа от 2019 и трета в света от 2018 година
 
Янева  пък стартира с механически туш 10:0 против Несрин Баш (Турция), №1 в Европа и света до 23 година, в категория до 68 кг.
А в идващия кръг се оправи и с унгарката Ноеми Сабадош - 13:2. На полуфиналите Янева, която е носителка на международната купа от 2020-а в по-горната категория, ще срещне Адела Ханжликова (Чехия), европейска вицешампионка от 2019-а.

Ако завоюва и тази среща най-вероятно на финала Селишка ще срещне Мария Стадник, носителка на 4 медала от олимпийски игри, двукратна №1 в света и 9 пъти европейска шампионка. Треньор на украинката, която се състезава за Азербайджан е именитият Симеон Щерев.

Полуфиналите стартират от 18 часа.

Финалите са от 19 часа, в които обаче няма да има българско присъединяване. Али Умарпашаев (74) получи контузия по време на полуфиналната борба нощес и през днешния ден няма да излезе в срещата за бронза.

Така борците ни в свободния жанр завършиха с три медала - сребро на Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70), бронз на Георги Вангелов (57) и пето място на Али Умарпашаев (74)
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР