Миглена Селишка и Мими Христова се класираха на полуфиналите на

...
Миглена Селишка и Мими Христова се класираха на полуфиналите на
Коментари Харесай

Миглена Селишка и Мими Христова са полуфиналистки на европейското първенство по борба

Миглена Селишка и Мими Христова се класираха на полуфиналите на европейското състезание по битка в Букурещ, а в решаващите битки довечера двете българки ще имат за съпернички шампионки от преди две години. Други три български националки запазиха шансове за репешажи, откакто противничките им доближиха топ 4.

Селишка, която през зимата се възстановяваше от тежка травма, стартира на 50 кг против словашката дебютантка Кристина Баших и я победи с 10:0. На четвъртфиналите българската националка се изправи против италианката Емануела Люци, която взе първите две точки в битката. Селишка обаче получи една за интензивност и 45 секунди преди края направи придвижване за още две. Люци нападна късно, само че не съумя да обърне българката, която взе още една точка за крайното 4:2.

Съперничка на Селишка ще бъде туркинята Евин Демирхан.

Мими Христова започва на 68 кг против представителката на домакините Мария Ницу и я победи с 10:0. На четвъртфиналите българката се изправи против европейската шампионка от 2021 Кумба Ларок (Франция) и взе бързо три точки, след което отстъпи единствено две и продължи напред с 3:2. Следващата съперничка на Христова е украинката Тетяна Рижко, която завоюва купата през 2022.

Сезен Белберова (55 кг), Фатме Шабан (59) и Ванеса Георгиева (76) изгубиха първите си битки на шампионата, само че техните съпернички са полуфиналистки и ще ги изтеглят на репешажи с по още една победа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР