Мигел Оливейра също ще пропусне втория кръг от сезон в

...
Мигел Оливейра също ще пропусне втория кръг от сезон в
Коментари Харесай

И Оливейра пропуска старта в Аржентина

Мигел Оливейра също ще пропусне втория кръг от сезон в MotoGP този уикенд в Аржентина поради следствията от тежкото рухване в Португалия, породено от Марк Маркес. Пилотът на RNF Априлия се движеше в Топ 3 в третата обиколка, когато Маркес го удари и го събори на прекъсването за завой №3.

Маркес и Оливейра отпаднаха, а другият водач - Хорхе Мартин, който единствено беше закачен от Марк, излезе отвън трасето и загуби доста позиции. По-късно Мартин изясни, че е със строшен пръст след случая.

Първоначалният медицински обзор сподели, че Оливейра няма съществени травми, само че в понеделник той се подложи на по-сериозни проучвания, които са посочили, че има травми, поради които би трябвало да пропусне старта в Аржентина.
 Марк Маркес пропуща Гран При на Аржентина Марк Маркес пропуща Гран При на Аржентина
От RNF потвърдиха, че Оливейра би трябвало да се завърне на пистата за третия кръг от сезона в Остин, Тексас в средата на април. Също по този начин отборът няма да употребява различен водач на мястото му в идващия спортен уикенд.
 Маркес и Оливейра с травми след тежката злополука в Португалия Маркес и Оливейра с травми след тежката злополука в Португалия
Вчера от Хонда оповестиха, че Маркес пропуща Гран При на Аржентина, а с изключение на него и Оливейра, през идващия уикенд няма да се състезават и Енеа Бастианини, който се контузи в съботния спринт и Пол Еспаргаро, който падна във втората свободна подготовка в Португалия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР