Мигел Диаз-Канел е официално обявен за нов президент на Куба,

...
Мигел Диаз-Канел е официално обявен за нов президент на Куба,
Коментари Харесай

Вече е факт! Край на ерата Кастро в Куба. Освободиха медиите да пишат критично срещу властта

Мигел Диаз-Канел е публично разгласен за нов президент на Куба, заставайки на мястото на Раул Кастро, предава AFP. 57-годишният Диаз-Канел бе единственият претендент за поста и бе определен за пет години с 603 от общо 604 гласа в Националното заседание, поставяйки завършек на траялото близо 60 години ръководство на семейството Кастро на островната страна, предава " Флагман ".

57-годишният Мигел Диаз-Канел бе първият вицепрезидент. Той наследява 86-годишният Раул Кастро и по този начин става първият водач на Куба от 1959 (годината на революцията) година насам, който не носи семейството Кастро и е роден след революцията.   По обучение е инженер по електроника.

Диаз-Канел, както наподобява, е много „ по в крайник с времето “ в сравнение с неговите прародители Раул и Фидел Кастро, които управляваха карибския остров през последните шест десетилетия. Като млад недодялан водач на партията, Диаз-Канел се опълчва на ортодоксалните партийни догми, подкрепяйки културен център на ЛГБТ-общество, слушайки рок музика и пускайки си дълга коса.

На национално равнище Диаз-Канел приканва за по-критично отразяване на събитията от страна на държавните медии и по-широк достъп до интернет за да се отвори едно от последните затворени за мрежата общества в света. Той постоянно идва на срещи, носейки в ръцете си таблет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР