МИГ Лом кани желаещите да представят проектни предложения по мярка

...
МИГ Лом кани желаещите да представят проектни предложения по мярка
Коментари Харесай

МИГ ЛОМ приема проекти за насърчаване и подпомагане на младежката заетост

МИГ Лом кани искащите да показват планови оферти по размер 9 от тактиката за ВОМР на МИГ Лом чрез процедура на асортимент на планове за даване безплатна финансова помощ: BG05M9OP001-1.102 МИГ Лом „ Насърчаване и подкрепяне на младежката заетост-2020 ".
Целта на процедурата за безплатна финансова помощ е: да се понижи броя на стопански неактивните младежи отвън обучение и образование и да се насърчи развиването на предприемаческа самодейност у тях.
Процедурата цели също по този начин да обезпечи и предпоставки за основаване на устойчиви работни места, активиране и интеграция в претовареност за безработни и стопански неактивни лица.
Процедурата за безплатна финансова помощ се осъществя с финансовата поддръжка на Европейския обществен фонд посредством приноса на ОПРЧР за Водено от общностите локално развиване.
Процедурата е по отношение на осъществяването на Приоритетна ос Приоритетна ос 1 „ Подобряване достъпа до претовареност и качеството на работните места”, Инвестиционен приоритет 3 „ Устойчиво консолидиране на пазара на труда на младежите (ЕСФ), в частност тези, които не са ангажирани с трудова активност, обучение или образование, в това число младежите, изложени на риск от обществено изключване, и младежите от маргинализирани общности, в това число посредством използване на гаранцията за младежта “(с финансирането от ЕСФ)на ОПРЧР.
Проектите ще се извършват на територията на МИГ – ЛОМ, която покрива територията в административните граници на Община Лом и включва град Лом и селата Добри дол, Долно Линево, Замфир, Ковачица, Орсоя, Сливата, Сталийска махала, Станево, Трайково.
Дейностите, които ще получат поддръжка включват:
1.Предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда, организация на трудови тържища и други подкрепящи услуги за претовареност.
2.Дейности за активиране на стопански неактивни младежи, които не са в обучение или образование, за включването им на пазара на труда, в това число осведомителни акции и събития, трудови тържища, ателиета за търсене на работа и други
3.Професионално информиране и консултиране и психическо подкрепяне.
4.Предоставяне на образование - мотивационни образования, образование за придобиване на
професионална подготовка, образование за придобиване и рационализиране на основни
компетентности, образования по предприемачество.
5. Осигуряване на опция за претовареност на разположение от целевата група, в това число образование по време на работа - чиракуване и стажуване;
По мярката ще се финансират действия за даване на образования, единствено в случай че са свързани с следваща претовареност на подготвените.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е оповестен на следните интернет адреси: и интернет страницата на МИГ Лом:
Краен период за показване на предложенията: 30 декември 2020 година,17,30ч.
Проектните оферти по актуалната процедура за асортимент на планове, следва да бъдат подадени единствено по електронен път като се употребява Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020) -
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР