Миенето на Монтана продължава в индустриалната зона, съобщи на редовен

...
Миенето на Монтана продължава в индустриалната зона, съобщи на редовен
Коментари Харесай

Монтана се стяга за Великден на пълни обороти

" Миенето на Монтана продължава в индустриалната зона ", заяви на постоянен петъчен брифинг кметът Златко Живков. Той направи обзор на всички действия, които по график общината прави при започване на пролетта. Предстои култивиране на тревните площи в парковете, учебните заведения и детските градини против популация на кърлежи. Тя ще се извърши на 8 и 9 април, в случай че са подобаващи атмосферните условия.
Централният шадраван в Монтана напролет ще работи единствено в избрани часове. Те са от 10 до 14 часа и от 17 до 22 часа. Тази процедура съществува в доста европейски градове, с цел да се понижи употребяваната ел. сила. По преценка работното време може да бъде увеличено в горещото лято.
Общината е наела седем компании за косене на тревните площи в разнообразни елементи на града, садят се пролетни цветя към фонтани, паркове и градинки.
" Най-важната тематика за общината остава сполучливо осъществяване на данъчната акция, в която към момента важи 5-процентната отстъпка до края на април. Общината чака по 110 000 лв. на ден доходи от локални налози и такси, с цел да покрие разноските си за интервала ", посочи Живков
Продължава премахването на ненужните кабели от въздушната мрежа в града.  
„ Една трета от нея към този момент е преведена в ред ", заяви Георги Петков от „ Електроразпределителни мрежи Запад “. 
Ако някой от операторите отсъства работата върви постепенно, споделиха представители на операторите. Налага се да бъдат увеличени екипите, с цел да се спазят периодите и акцията завърши тази година. Подобен тип профилактика не е правена от дълго време. Собствеността върху другите кабелни системи е прехвърляна неколкократно и там, където е отпаднала нуждата им са останали нехайно да висят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР