MicroStrategy продължава да увеличава притежанията си в Биткойни (BTC) на

...
MicroStrategy продължава да увеличава притежанията си в Биткойни (BTC) на
Коментари Харесай

Битката за Биткойн: Две компании държат близо $30 милиарда в BTC

MicroStrategy продължава да усилва притежанията си в Биткойни (BTC) на фона на скока на криптовалутата до невиждани върхове.

Компанията за бизнес разузнаване неотдавна употребява средства от конвертируеми банкноти и остатък от пари, с цел да придобие спомагателни 12,000 BTC за $821.7 милиона (със междинна покупна цена от почти $68,477 за Биткойн), както съобщи Майкъл Сейлър, съосновател и изпълнителен ръководител на компанията.

С това последно придобиване Биткойн притежанията на MicroStrategy към този момент възлизат на 205,000 BTC, добити на междинна цена от $33,706 за BTC. Текущата оценка на това благосъстояние надвишава $14.8 милиарда, отбелязвайки удивително нарастване от 114% по отношение на първичната инвестиция от $6.91 милиарда.

Компанията на Сейлър не е сама в натрупването на BTC: неотдавна утвърденият спот Биткойн борсово търгуван фонд на BlackRock, iShares Bitcoin Trust (IBIT), е натрупал общо 197,943.2 BTC, оценени на над $14.37 милиарда, съгласно BitMEX Research .

Ревизиран проспект , показан на Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), разкрива желанието на BlackRock да интегрира експозиция към BTC ETF на спот пазара в препоръчан вътрешен капиталов фонд.

Към момента на писане Биткойн се търгува за $71,100. Водещата криптовалута по пазарна капитализация, претърпя покачване от близо 5% през последните 24 часа и скок от повече от 63% от началото на 2024 година В понеделник следобяд BTC също доближи нов връх за всички времена от $72,710.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР