Microsoft заяви в петък, че имейл акаунти, принадлежащи на членове

...
Microsoft заяви в петък, че имейл акаунти, принадлежащи на членове
Коментари Харесай

Microsoft казва, че руска група е проникнала в имейл акаунти на някои служители

Microsoft съобщи в петък, че имейл сметки, принадлежащи на членове на нейни висши ръководители, са били проникнати от прословута съветска хакерска група, която е имала достъп до системите седмици преди да бъде разпозната.

Midnight Blizzard, съветската държавно спонсорирана група, известна също като Nobelium, получи достъп до „ доста дребен % “ от имейл сметките на чиновници на Microsoft през ноември, в това число някои от нейните висши ръководители, съгласно блог на Microsoft обява в петък.

Атаката беше открита на 12 януари и Midnight Blizzard загуби достъп до сметките „ на или към 13 януари “, сподели Microsoft. В него се споделя, че офанзивата „ не е резултат от накърнимост в продуктите или услугите на Microsoft “.

Microsoft съобщи, че офанзивите акцентират рисковете, подбудени от групи като Midnight Blizzard, която е виновна за почитан гуляй хакерски атаки през 2020 година, които са отвлекли програмен продукт от софтуерната група SolarWinds, с цел да пробият Министерството на финансит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР