Microsoft заяви, че ще инвестира 3,2 млрд. евро в Германия

...
Microsoft заяви, че ще инвестира 3,2 млрд. евро в Германия
Коментари Харесай

Microsoft ще инвестира 3,2 млрд. евро за развитието на ИИ в Германия

Microsoft съобщи, че ще влага 3,2 милиарда евро в Германия до 2025 година По-голямата част от тях ще бъдат ориентирани към разширение на напъните на софтуерния колос в региона на изкуствения разсъдък (ИИ), съобщи Агенция Франс Прес.


„ Инвестицията ще бъде ориентирана към удвояване на потенциала на инфраструктурата за ИИ и центрове за данни на Microsoft “, съобщи заместник-председателят на компанията Брад Смит.

“Германия е непрекъснато в челните редици на софтуерните промени, като страната е на второ място в Европа по брой на създаваните приложения, основани на ИИ ”, добави Смит.

Според него Германия страда от условен дефицит на умения в региона на ИИ - проблем, който се следи в разнообразни браншове.

„ Microsoft желае да подкрепи построяването на инфраструктура, която да помогне на немската стопанска система да продължи да употребява ИИ и да построи база от умения за заемане на нужните работни места ", сподели заместник-председателят на компанията.

Microsoft е измежду огромните софтуерни компании, които навлязоха най-бързо и най-далеч в бранша, инвестирайки в основателя на ChatGPT OpenAI и налагайки ИИ в разнообразни артикули.

Залогът на ИИ докара до внезапно нарастване на приходите на американската група и я изтласка пред Apple като най-голямата компания в света по пазарна капитализация.

Други софтуерни групи също се стремят да разширят работата си в региона на изкуствения разсъдък в Европа, като Гугъл също разгласи, че ще открие проучвателен център в Париж./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР