Microsoft започна да разпространява актуализацията Moment 4 (KB5031455) за Windows

...
Microsoft започна да разпространява актуализацията Moment 4 (KB5031455) за Windows
Коментари Харесай

Системната поддръжка на RAR и 7-Zip вече е достъпна за всички потребители на Windows 11

Microsoft стартира да популяризира актуализацията Moment 4 (KB5031455) за Windows 11 – тя прибавя голям брой нови функционалности към операционната система, в това число интегрирания помощник с изкуствен интелект, наименуван Copilot, само че може би най-дългоочакваната нова функционалност е поддръжката на огромен брой архивни формати, в това число RAR и 7-Zip.

На Microsoft ѝ трябваше много време, с цел да реализира това – вградената поддръжка на ZIP файлове беше въведена в Windows ME, който беше пуснат през есента на 2000 година. Сега на потребителите на Windows 11 няма да се постанова да конфигурират стратегии на трети страни като WinRAR или 7-Zip, с цел да отварят файлове с разширения.rar,.7z,.tar,.tar.gz,.tar.bz2,.tar.zst,.tar.xz,.tgz,.tbz2,.tzst и.txz. Все още обаче не е въведена поддръжка на архиви, предпазени с ключова дума.

Актуализацията KB5031455 може да бъде изтеглена от съответния раздел на Windows 11, само че към този момент би трябвало да изберете опцията „ Получаване на най-новите актуализации незабавно щом станат налични “, с цел да я изтеглите. Разпространението на Moment 4 за всички консуматори на Windows 11 ще стартира на 14 ноември.

В допълнение към поддръжката на нови архивни формати и асистента с изкуствен интелект Copilot, актуализацията включва модифицирано меню „ Старт “, миксер за звука, поддръжка на ключове за достъп за засвидетелствуване без ключова дума, нативна поддръжка на RGB осветяване на периферни устройства и други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР