Microsoft забрани на потребителите на Windows 10/11 да деинсталират приложението

...
Microsoft забрани на потребителите на Windows 10/11 да деинсталират приложението
Коментари Харесай

Microsoft забрани на потребителите на Windows 10/11 да деинсталират приложението Windows Backup, тъй като то е част от системата

Microsoft забрани на потребителите на Windows 10/11 да деинсталират приложението Windows Backup, защото този детайл е част от операционната система. Според разработчиците то е пълностоен „ систематичен съставен елемент “, който не може да бъде отстранен от операционната система.

Наскоро приложението Windows Backup стана наложително за всички консуматори на Windows 10 и Windows 11, в това число и за тези, които в действителност не могат да го употребяват, да вземем за пример заради корпоративна възбрана.

Windows Backup изисква Microsoft акаунт. Така да вземем за пример потребителите на Azure Active Directory (AAD) и (Active Directory) AD не могат да употребяват приложението Windows Backup, с цел да архивират данните си.

От техническата поддръжка на Microsoft обясниха, че са осведомени с недоволства от страна на систематичните админи и потребителите по отношение на новия систематичен съставен елемент, който в редица случаи не може да бъде отстранен или употребен. Разработчиците на Microsoft ще издадат фикс, в която появяването на приложението в интерфейса на Windows 10 Pro, Education и Enterprise, както и на Windows 11, който употребява AAD и AD, ще бъде блокирана. Всъщност по-късно приложението Windows Backup ще остане в системата, само че ще бъде прикрито от потребителите.

През месец август опционалните актуализации във Windows 10 Explorer вкараха бутона „ направи аварийно копие “ и помощната стратегия Windows Backup в Windows 10, която преди този момент беше налична единствено в Windows 11 като част от свързаността с услугата OneDrive.

Кликването върху бутона „ направи аварийно копие “ може да започва процеса на основаване на аварийно копие на документи, изображения, изтегляния и файлове в облачната услуга OneDrive (опцията „ Създаване на аварийно копие на значими папки на компютъра в OneDrive “), което подсигурява, че файловете на потребителя постоянно са синхронизирани с OneDrive.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР