Microsoft уволнява 10 000 служителите. Освен това ще наложи и

...
Microsoft уволнява 10 000 служителите. Освен това ще наложи и
Коментари Харесай

Microsoft уволнява 10 000 служители

Microsoft уволнява 10 000 чиновниците. Освен това ще наложи и 1,2 милиарда $ такса към облагите, защото клиентите на облачните услуги преоценяват своите разноски, а компанията се приготвя за евентуална криза, оповестява Ройтерс.

Съкращенията са следващите в софтуерният бранш, който бележи спад след мощен интервал на напредък по време на пандемията . Новината идва, макар че производителят на програмен продукт е подготвен да усили разноските за генеративен изкуствен интелект.

В известие до чиновниците основният изпълнителен шеф Сатя Надела се опита да обърне внимание на другите вероятности за другите елементи на бизнеса.

Клиентите желаеха да усъвършенстват цифровите си разноски, с цел да създадат повече с по-малко и да бъдат деликатни, защото някои елементи на света са в криза, а други елементи чакат такава. В същото време идната огромна вълна от компютри се ражда с напредъка в AI (изкуствен интелект), разясни той. По думите му съкращенията, засягащи по-малко от 5% от работната мощ на Microsoft, ще приключат до края на март.

Microsoft обаче ще продължи да наема чиновници в стратегически области, като една от тях е AI.

Припомняме, че през последните месеци компании, Amazon и  освободиха хиляди свои чиновници.
 Amazon редуцира 18 000 чиновници
Amazon редуцира 18 000 чиновници

С цел усъвършенстване на разноските
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР