Microsoft трябва да плати почти 70 милиарда долара, за да

...
Microsoft трябва да плати почти 70 милиарда долара, за да
Коментари Харесай

Сделка за близо $70 млрд. - Microsoft купува Activision Blizzard


Microsoft би трябвало да заплати съвсем 70 милиарда $, с цел да закупи Activision Blizzard , издател на мега франчайзи, в това число игри като Call of Duty, World of Warcraft и Candy Crush, в най-голямото в миналото придобиване в бранша на технологиите и игрите, оповестява " Гардиън ".

Microsoft съобщи, че договорката е на стойност 68,7 милиарда $ (50,6 милиарда английски лири), която надминава предходната й най-голяма, поглъщането на LinkedIn за 26 милиарда $ през 2016 година, ще " обезпечи градивните детайли за метавселената ". Това е най-голямата договорка в историята на технологиите, надминаваща 67 милиарда $, платени от Dell за закупуване на колоса за цифрово предпазване EMC през 2015 година

Сделката ще докара до превръщането на производителя на Xbox в третата по величина компания за игри в света по доходи след китайската Tencent и японската Sony, производител на игрови конзоли за PlayStation.

" Игрите са най-динамичната и вълнуваща категория в заниманието във всички платформи през днешния ден и ще играят основна роля в развиването на платформите за метавселена ", сподели Сатя Надела, ръководител и основен изпълнителен шеф на Microsoft. " Инвестираме съществено в наличие, общественост и облак от международна класа, за да нова епоха на игри , която слага играчите и основателите преди всичко и прави игрите безвредни, приобщаващи и налични за всички. "

Сделката идва след бурно време за Activision Blizzard , която има 10 000 чиновници в международен мащаб на пазарна стойност от към 50 милиарда $ и три франчайза за игри на стойност 1 милиард $, които бяха наранени от поредност от обвинявания в полово непозволено държание и дискриминация, включващи висши ръководители .

В понеделник компанията съобщи, че е уволнила повече от три дузини чиновници и е наложила дисциплинарно наказване на още 40 от юли предходната година, с цел да отговори на обвиняванията.

Боби Котик, основен изпълнителен шеф на Activision Blizzard, ще продължи да управлява бизнеса с игри . Microsoft разяснява, че силата на компанията в бързо развиващия се бранш на мобилните игри е значима причина за договорката.

Даниел Айвс, механически и медиен анализатор в американската компания Wedbush, сподели, че до момента в който договорка от подобен мащаб естествено ще притегли вниманието на регулаторите , Microsoft в последна сметка ще получи позволение, защото не е под същия надзор и напън като съперниците от Силиконовата котловина, като да вземем за пример Фейсбук, Amazon, Apple и Гугъл.

" Придобиването на Activision ще помогне да се започват по-широките инициативи на Microsoft за игри и в последна сметка да се реалокира в метавселената с игрите, първата част за монетизиране на метавселената съгласно нас ", сподели той. " Тъй като акциите на Activision са под мощен напън през последните няколко месеца, Microsoft преглежда това като прозорец от опция за придобиване на неповторим актив, който може да задвижи нейната потребителска тактика напред . "

Игрите са победител в пандемията, защото блокирането по целия свят подхрани взрив поради облекчение на скуката, което от своя страна провокира взрив за подписване на покупко-продажби в бранша.

Миналата седмица Take Two Interactive, производителят на хитови видеоигри, в това число франчайза Grand Theft Auto, закупи Zynga, най-известен със своите заглавия FarmVille и Harry Potter, в договорка за 12,7 милиарда $, създавайки световен колос за конзолни и мобилни игри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР