Microsoft сключи сделка с френската стартираща компания за изкуствен интелект

...
Microsoft сключи сделка с френската стартираща компания за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Microsoft сключи сделка с Mistral в стремежа си да надхвърли OpenAI

Microsoft подписа договорка с френската започваща компания за изкуствен интелект Mistral, защото се стреми да разшири присъединяване си в бързоразвиващата се промишленост отвън OpenAI.

Американският софтуерен колос ще даде на 10-месечната компания, основана в Париж, помощ при стартирането на своите AI модели на пазара.

Microsoft също ще вземе дребен дял в Mistral, макар че финансовите детайлности не са разкрити. Партньорството прави Mistral втората компания, която дава търговски езикови модели, налични в платформата за облачни калкулации Azure на Microsoft.

Microsoft към този момент е вложила към $13 милиарда в основания в Сан Франциско OpenAI, алианс, който се преразглежда от наблюдаващите на конкуренцията в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия.

Други огромни софтуерни противници, като Гугъл и Amazon, също влагат съществено в построяването на генеративен AI – програмен продукт, който може да създава текст, изображения и код за секунди – който съгласно анализаторите има кап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР