Microsoft ще плати 20 милиона долара (16 милиона британски лири)

...
Microsoft ще плати 20 милиона долара (16 милиона британски лири)
Коментари Харесай

Microsoft ще плати 20 милиона долара за нарушения на поверителността на децата

Microsoft ще заплати 20 милиона $ (16 милиона английски лири) на американските федерални регулатори , откакто се откри, че е събирала нелегално данни за деца, които са отворили сметки в Xbox, написа „ BBC “.

Федералната комерсиална комисия (FTC) реализира съглашение с компанията в понеделник, което включва и нараснала отбрана за децата геймъри . Наред с други нарушавания FTC откри, че Microsoft не е уведомила родителите за своите политики за събиране на данни. Случилото се следва сходно деяние против Amazon предходната седмица против неговите Echo устройства .

FTC съобщи, че Microsoft е нарушила Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн , като не е получила вярно единодушието на родителите и като е запазила персоналните данни на деца под 13 години по-дълго от нужното за сметки, основани преди 2021 година

Законът изисква онлайн услугите и уебсайтовете, ориентирани към деца , да получат единодушието на родителя и да осведомят родителя по отношение на персоналните данни, които се събират за тяхното дете.

Потребителите на Xbox би трябвало да основат акаунт, с цел да употребяват избрани услуги. Информация като цялостно име, имейл адрес и дата на раждане се събира като част от настройката. Едва откакто получи персонална информация, като телефонния номер на детето, Microsoft изиска позволение от родител.

От 2015 година до 2020 година Microsoft запазваше данни „ от време на време с години “ от основания акаунт, даже когато родителят не съумя да приключи процеса, се споделя в изказване на FTC. Компанията също не е съумяла да осведоми родителите за всички данни, които събира, в това число профилната фотография на потребителя и тези данни се популяризират на трети страни.

„ За страдание не отговорихме на упованията на клиентите и се ангажираме да съблюдаваме заповедта, с цел да продължим да подобряваме нашите ограничения за сигурност “ , написа в обява в блог на Xbox Дейв Маккарти от Microsoft. Той увери:

„ Вярваме, че можем и би трябвало да създадем повече и ще останем непоколебими в нашия ангажимент за сигурност, дискретност и сигурност за нашата общественост. “

Като част от съглашението, Microsoft би трябвало също да вкара с . Това включва поддържане на система за заличаване на всички персонални данни след две седмици, в случай че не бъде получено единодушие от родител. Заповедта би трябвало да бъде утвърдена от федерален арбитър , преди да може да влезе в действие.

Миналата седмица Amazon се съгласи да заплати 25 милиона $, откакто Федералната комерсиална комисия откри, че е съхранявала чувствителни данни, в това число гласови записи на деца, в продължение на години.

Подразделението на Amazon за звънчева камера Ring също се съгласи да заплати 5,8 милиона $, откакто даде на чиновниците безграничен достъп до данните на клиентите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР