Microsoft се стреми да интегрира по-тясно Windows и Android(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Microsoft създаде подразделение за Android разработки


Microsoft се стреми да интегрира по-тясно Windows и Android
(снимка: CC0 Public Domain)

С поредна метаморфоза на екипите за разработка Microsoft основава ново поделение, фокусирано върху Android плановете. Групата се назовава Android Microsoft Platform and Experience, излиза наяве от вътрешно писмо на продуктовия шеф на Microsoft Панос Панай до чиновници на компанията.

Панай разкрива, че екипите на Surface Duo OS, SwiftKey, Phone Link, Microsoft Launcher и други, чиито действия по някакъв метод са свързани с Android, към този момент са част от Android Microsoft Platform and Experience. В предишното планове, свързани с Android, се изпълняваха от подразделението Mobile Experience на Microsoft, което основава артикули и за iOS.

Microsoft възнамерява редица планове, свързани с, през идващите години, заяви Windows Central. На първо място, компанията ще се стреми да усъвършенства интеграцията на смарт телефони, основани на Android, със софтуерната платформа Windows.
още по темата
Разработчиците на Microsoft виждат Android като допълнение към компютрите с Windows и имат намерение да дадат на потребителите достъп до разнообразни функционалности, сходни на тези, които имат потребителите на.

Новото звено ще бъде ръководено от Али Акгун, който преди този момент беше корпоративен вицепрезидент на Surface. Същевременно корпоративният вицепрезидент Майкъл Фортин ще напусне поста си, а отговорностите и пълномощията му ще бъдат разграничени сред ръководителите на няколко отдела.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР