Microsoft се сблъска с нови проблеми за сделката с Activision

...
Microsoft се сблъска с нови проблеми за сделката с Activision
Коментари Харесай

Британски регулатор спъва сделката на Microsoft и Activision Blizzard


Microsoft се сблъска с нови проблеми за договорката с Activision в Обединеното кралство
(снимка: Microsoft)

Органът за конкуренция и пазари (CMA) на Обединеното кралство издаде краткотрайна заповед, в която се показва, че Microsoft и Activision Blizzard ще се нуждаят от „ авансово документално единодушие ” от регулатора, преди да създадат взаимно придобиване на дялове. Най-просто казано, Microsoft не може да купува акции на Activision и назад – това важи и за дъщерните им компании.

Решението на СМА идва две седмици откакто регулаторът блокира договорката на Microsoft за закупуване на Activision Blizzard за 68,7 милиарда $. Поглъщането би разрешило на Microsoft да получи игрални шлагери като Call of Duty, Overwatch и World of Warcraft. Регулаторът е угрижен, че договорката ще докара до по-малко нововъведения и по-малък избор за геймърите в бизнеса с облачни игри.
още по темата
Microsoft и Activision разкритикуваха решението и обявиха, че ще апелират. Представител на Activision разяснява, представен от BBC, че Обединеното кралство е „ ясно затворено за бизнес ”.

За да се реализира договорката, тя би трябвало да бъде утвърдена от регулаторите в Обединеното кралство, Съединени американски щати и Европейския съюз – доста други страни към този момент са одобрили придобиването. CMA беше първият регулатор, който взе решение през април. Очаква се Европейски Съюз да вземе решение през май.

Временната заповед на CMA гласи, че органът „ предотвратява самодейни дейности ” от Microsoft или Activision Blizzard. Документът не разрешава на фирмите да получават дялове една в друга, в това число техните дъщерни сдружения или предприятия, в които имат дялове, да вземем за пример:

В заповедта се споделя, че фирмите би трябвало „ неотложно да уведомят CMA ”, в случай че имат „ каквато и да е причина да подозират ”, че заповедта е била нарушена. Говорител на Microsoft съобщи пред BBC News: „ Оставаме твърдо ангажирани с тази договорка и чакаме с неспокойствие да отнесем случая си до Съда за обжалване на конкуренцията ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР