Microsoft се съгласи да инвестира 1,5 милиарда долара в групата

...
Microsoft се съгласи да инвестира 1,5 милиарда долара в групата
Коментари Харесай

Microsoft ще инвестира 1,5 милиарда долара в групата за изкуствен интелект G42 в Абу Даби

Microsoft се съгласи да влага 1,5 милиарда $ в групата за изкуствен интелект G42 в Абу Даби, последният огромен залог върху технологията, който акцентира задълбочаващото се съдействие сред Съединени американски щати и Обединените арабски емирства.

Споразумението дава на Microsoft миноритарен дял в G42, а неговият заместник-председател и президент Брад Смит ще има място в неговия ръб. Това идва, откакто G42 прекъсна връзките си с китайски снабдители на хардуер, които бяха обект на надзор от страна на американските законодатели.

Инвестицията ще ускори позицията на Абу Даби като AI център и е знак за петролно- упоритостите на богатото емирство в технологиите. Той също по този начин демонстрира по какъв начин Персийския залив, от дълго време възприеман от мнозина в Силициевата котловина като елементарен източник на финансиране, от ден на ден се възприема като благонадежден софтуерен сътрудник.

„ Предвид значимостта на технологията и като се има поради какъв брой значима е тя към двете страни и двете държавни управления, ние предприехме т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР