Microsoft се подготвя за следващия голям ъпдейт на Windows 10,

...
Microsoft се подготвя за следващия голям ъпдейт на Windows 10,
Коментари Харесай

6 нови функции, които да очакваме с пролетния Windows ъпдейт

Microsoft се приготвя за идващия огромен ъпдейт на Windows 10, откакто пусна Windows 10 Insider Build 17083 през вчерашния ден. Кодовото наименование на обновлението е Redstone 4 и се чака то да стартира да се появява на потребителските компютри напролет. В този билд Microsoft е направила няколко усъвършенствания - в това число ново ръководство на шрифтовете и нов Timeline. Функцията Sets - която би трябвало да заменя разнообразни елементи от потребителския интерфейс с сходни на браузър прозорци - към момента липсва - Microsoft предизвести, че ще отнеме време тя да бъде включена в Windows 10 - чака се това да стане в края на 2018-а.

Какво да чакаме: Redstone 4 ще бъде относително малко обновяване - неналичието на повече версии за разработчици и по-сериозна рекламна акция приказват тъкмо за това. Ето и шестте най-значими промени в Windows 10, които можете да очаквате с Redstone 4:
1. Шрифтове!
За всички графични дизайнери шрифтовете са извънредно значими - останалите от нас обаче едва ли са се замисляли съществено над това какъв шрифт да употребяват от години. Microsoft ще добави характерни настройки и меню, които да ръководят шрифтовете с прелиминарен взор върху това по какъв начин би изглеждал даден шрифт в подтекст.

Другото изобретение, което касае шрифтовете е, че те ще могат да бъдат откривани в Store, по сходен метод на тематиките, с които се персонализира Windows. В началото там ще има единствено стеснен брой оферти, само че те ще се усилват от време на време.
2. Промени в Timeline
Функцията Timeline, която трябваше да върви дружно със Sets, в този момент ще бъде отделена с нови съществени функционалности в Redstone 4. Microsoft се тормози, че в Timeline има прекомерно доста информация и потребителите мъчно се ориентират в нея - в новия релийз елементи от тази информация ще могат да бъдат изтривани на дневна или почасова база.

Нова алтернатива ще разреши всички действия да бъдат синхронизирани в облака, а Microsoft твърди, че това ще направи прекосяването сред разнообразни устройства елементарно и безпроблемно.
3. Quiet Hours ще се назовава Focus Assist
Странно решение на компанията да размени чудесното име Quiet Hours с много по-мъглявото Focus Assist. Тази функционалност на процедура изключва всички вести, когато потребителите имат потребност от в допълнение концентриране - по време на презентация да вземем за пример. Има три равнища на Focus Assist - първото пуска единствено предпочитани вести, второто - единствено аларми, а третото равнище е тотално изключване. Достъп до тази функционалност се получава с десен бутон върху Action Center.

4. По-лесно включване на Windows Hello
Microsoft признава, че настройването и стартирането на Windows Hello, даже на PC, което го поддържа, изисква сериозна работа в разнообразни менюта и настройки, прибавяне на PIN, настройка и впрочем. В Redstone 4 всичко това ще става доста по-лесно, като ще има опция това да бъде правено и от екрана за регистриране в Windows.
5. Лентите за скролване могат да остават забележими
Много консуматори са комплицирани и подразнени от приложенията, които скриват страничните ленти за скролване. Microsoft ще прибавят алтернатива за непрекъснатото им проявление - тя ще бъде позиционирана в Settings > Ease of Access > Display и ще разрешава ръчен избор дали те да бъдат показвани или не.

6. Настройки в вариантите за сигурност
Сред новите варианти в Privacy Setting ще бъдат опция да се изтриват самостоятелни резултати от търсене, както и по-разширени настройки на това какъв брой информация събира и съхранява от потребителите Microsoft.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР