Microsoft се изкушава от идеята да създаде супер приложение за

...
Коментари Харесай

Microsoft обмисля супер приложение за смартфони


Microsoft се изкушава от концепцията да сътвори супер приложение за смарт телефони
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците от Microsoft обмислят основаване на “супер приложение ” за смарт телефони. Проектът е въодушевен от към този момент съществуващи и доста известни мобилни приложения като WeChat.

Тъй като Гугъл и Apple са монополисти на пазара за мобилно търсене, Microsoft има намерение да наложи личен план. Компанията може да сътвори “супер приложение ”, което сполучливо да се конкурира с двата мастодонта на мобилния пазар, отбелязва Seeking Alpha.

Предполага се, че приложението ще разреши на потребителите да пазарят, да изпращат и получават известия, да преглеждат вести и да употребяват други услуги от едно място, тъкмо както е допустимо в WeChat на китайската Tencent.

Според обява на The Information, точно приложението WeChat е един от главните източници на ентусиазъм за новия план на Microsoft. Известно е, че Илон Мъск също има сходни проекти – той желае да трансформира Twitter в многофункционално супер приложение.

Преди повече от 10 години Microsoft приключи създаването на операционната система Windows Mobile, като на процедура остави контрола върху мобилния пазар на Гугъл с нейната Android и Apple с iOS. И двете платформи имат свои лични магазини за приложения и в огромна степен управляват разпространяването на програмен продукт на смарт телефони.
още по темата
Според представители на Microsoft, бъдещото приложение ще даде подтик на рекламния бизнес на компанията и даже ще форсира напредъка на търсачката Bing, а също по този начин ще способства за разгръщане на услугата за връзки Teams.

Идеята за супер приложение е стартирана за първи път през 2019 година, когато компанията наема Михаил Парахин, някогашен топ управител на Yandex, за съгласуване на работата по мобилния браузър, търсенето, рекламата и други планове. Руската компания има многофункционално приложение Yandex.Go, което също може да послужи като източник на ентусиазъм за Microsoft, отбелязва The Information.

Докато крои сходни проекти, Microsoft е наясно, че ще остане напълно подвластна от двата софтуерни колоса, Гугъл и Apple, които имат главното нещо – най-популярните мобилни операционни системи в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР