Microsoft се готви да пусне Windows Copilot – функция с

...
Microsoft се готви да пусне Windows Copilot – функция с
Коментари Харесай

Windows Copilot: Разгръщане на мощта на ИИ в Windows 11

Microsoft се готви да пусне Windows Copilot – функционалност с изкуствен интелект за Windows 11. Тя ще бъде изпратена на тестерите в програмата Windows Insider през идващите седмици.

Какво в действителност е Windows Copilot?

Целта на Windows Copilot е да интегрира Microsoft Edge и Bing Chat в Windows 11. Потребителите могат да чакат по-добра продуктивност, като употребяват Bing Chat. Последният съставлява чатбот с изкуствен интелект, задвижван от ChatGPT на OpenAI, в границите на уеб основана форма посредством Microsoft Edge. Функциите на Microsoft Edge в Bing Chat вършат работата на Windows 11 по-добра и по-бърза. Ранните версии на тази актуализация с изкуствен интелект към този момент са тествани в границите на операционната система. На Windows Latest е възложен достъп до специфична предварителна версия на Windows 11, като те споделиха усещанията си от нововъведението.

Когато от Windows Latest зададоха въпроси за вътрешната работа на Windows Copilot, асистентът, задвижван от Bing изясни по какъв начин работи той. Този инструмент с изкуствен интелект разрешава на потребителите елементарно да трансформират настройките на операционната система. Copilot улеснява осъществяването на дейности, като да вземем за пример включване на Dark Mode (Тъмен режим) или активиране на режима Do Not Disturb (Не безпокойте). Също по този начин Copilot обезпечава по-лесен метод за надзор на работата с Windows посредством отваряне на съответни стратегии, като да вземем за пример Microsoft Word или PowerPoint.

Въпреки че е уеб основан, Copilot в Windows 11 има вградена дарба да разпознава стратегиите, които употребявате сега и да ги интегрира в операционната система без никакви старания. Например, когато сте навлезли надълбоко в Outlook или Word, Windows Copilot може да бъде извикан, с цел да ви помогне да пишете имейли или даже да предложи резюмета на есета, написани в Word. Трябва да помните, че защото Copilot разчита на ChatGPT, той може да не демонстрира точна информация или да отхвърля избрани задания.

Въпреки уеб основания си темперамент, Windows Copilot е потребна функционалност, която ще е много бърза и умна. Това е по този начин, тъй като Microsoft постоянно се грижи за безпроблемното действие и лесното за потребление показване на своите артикули. Много от поправките обаче идват след актуализации. Microsoft ще актуализира главните функционалности на Windows Copilot, когато е належащо.

Cortana се появи за първи път с Windows 10. Тя имаше за цел да улесни потреблението на операционната система, само че мнозина не я харесаха. Обратно на това, голяма група консуматори оповестиха, че тя не работи бързо и не дава настояща информация. Друг проблем беше, че Cortana не можеше да се оправя със комплицирани задания.

Microsoft желае да реши тези проблеми благодарение на функционалностите на ChatGPT, Bing, Microsoft Edge и плъгините на OpenAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР