Microsoft се готви да представи набор от нови функции за

...
Microsoft се готви да представи набор от нови функции за
Коментари Харесай

Какви функции ще се появят в Windows 11 през 2024 г

Microsoft се готви да показа набор от нови функционалности за Windows 11 през 2024 година, които са ориентирани към възстановяване на потребителското преживяване в разнообразни аспекти на операционната система.

Тъй като тези функционалности към момента са в развой на разработка, постоянно има опция Microsoft да реши да не ги пусне след тестванията, оповестява Bleeping Computer.

Ето какво чака потребителите на Windows 11 през 2024 година:

Notepad с изкуствен интелект

Microsoft е подготвена да промени обичайния бележник в Windows 11 с функционалност за изкуствен интелект, наречена CoWriter. Тази интеграция внася изкуствен интелект в текстовия редактор, предлагайки на потребителите необятен набор от интелигентни принадлежности за редактиране.

CoWriter има падащо меню с вариантите Length, Tone, Format, Instructions. Това показва високо равнище на персонализиране, което разрешава на изкуствения разсъдък да трансформира текста, с цел да дава отговор на характерните потребности на потребителя.

Бутонът „ Замяна “ заслужава особено внимание, намеквайки за способността на AI да предлага различни варианти или модификации на определения текст. Смята се, че AI схваща подтекста, предоставяйки подобаващи оферти въз основа на наличието на документа.

USB поддръжка със скорост за трансфер на данни 80 Gbps

Бъдещата актуализация на Windows 11 планува поддръжка на най-новия стандарт USB 80Gbps, в началото разполагаем на определени устройства като Razer Blade 18, в основата на който стои 14-то потомство мобилни процесори от серия Intel Core HX. Той е изцяло съчетаем с периферните устройства, предопределени за предходните генерации USB и Thunderbolt, и работи дружно с всички останали функционалности на USB Type-C.

Тази огромна актуализация на стандарта USB4 удвоява пропускателната дарба от 40 Gbps на 80 Gbps, проправяйки пътя за високопроизводителните екрани, дискове за предпазване на данни и устройства за свързване.

Автоматично пускане на Copilot в Windows 11

Microsoft тества нова функционалност за разработчиците на Windows 11, която ще накара Copilot да се отваря автоматизирано на устройствата при пускане.

Тъй като доста хора евентуално няма да харесат тази нова функционалност, Microsoft остави опцията за нейното деактивиране, като отидете в Settings > Personalization > Copilot.

Разширени параметри за общ достъп

Microsoft Edge и други браузъри могат да употребяват прозореца за общ достъп до Windows, за директен продан на URL-адреси с платформи като WhatsApp, Gmail, X (по-рано Twitter), Фейсбук и LinkedIn.

Можете да получите достъп до Edge, като щракнете върху иконата за общ достъп в лентата с принадлежности.

Актуализиране на времето при заключен екран

Интерактивна прогноза за времето ще се появи на изводи екран, позволявайки на потребителите бързо да преглеждат времето, даже и когато дисплеят е заключен.

Тази функционалност разрешава на потребителите на Windows 11 да задържат курсора на мишката върху метеорологичната карта за подробна информация и да я допрян, с цел да видят цялостната прогноза в MSN Weather посредством Microsoft Edge.

Внедряването на тази функционалност ще стартира от англоговорящите консуматори в Съединени американски щати.

Подобрен гласов достъп

Функцията за гласов достъп в Windows 11 включва разширена езикова поддръжка (френски, немски, испански) и многоекранна функционалност.

Потребителите към този момент могат да употребяват гласови команди за лесна навигация и ръководство на голям брой екрани. Освен това към този момент са налични специфични гласови команди за англоговорящите консуматори за основаване на персонализирани гласови бутони за другите дейности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР