Microsoft са прекратили производството на всички модели Xbox One в

...
Microsoft са прекратили производството на всички модели Xbox One в
Коментари Харесай

Microsoft спрели производството на Xbox One в края на 2020

Microsoft са прекратили производството на всички модели Xbox One в края на предходната година. Новината идва от страницата на The Verge и е доказана от Синди Уолкър, старши шеф на продуктовия маркетинг на Xbox. „С цел фокусиране над производството на Xbox Series X / S, ние спряхме продукцията на Xbox One конзоли към края на 2020“, декларира Уолкър.

Новината идва на фона на скорошно от страна на Sony, че са решили да продължат с производството на PlayStation 4 до края на тази година, отказвайки се от проектите си да спрат производството на конзолите от предходното потомство още в края на предходната година. За разлика от Microsoft, Sony на няколко пъти към този момент заявиха, че няма да изоставят голямата потребителска база на PS4, без значение от появяването на PS5. Ходът наподобява логически вземайки поради освен съществуването на актуалните над 100 милиона притежатели на конзолата и извънредно сполучливата 2021 за ексклузиви за платформата, само че и неспиращия дефицит на съставни елементи за промишлеността и проблеми в логистиката. По този метод, компанията се надява да удовлетвори до известна степен уговорката към своите сътрудници, а дружно с това да усили потребителската база на един извънредно сполучлив артикул, какъвто се явява PlayStation 4.

Що се отнася до Microsoft, те са прекратили производството на Xbox One X още през юли 2020, като до края на годината е спряло производството на Xbox One S. За разлика от новите конзоли на Sony, то Xbox Series X|S са налични на доста пазари, а пазаруването им върви доста добре. Наскоро Фил Спенсър, шефът на Xbox звеното се похвали, че новите конзоли към този момент са се продали повече от който и да е бил предходен модел на Xbox.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР