Microsoft пусна предварителна версия на Paint 11.2304.17.0 за Windows 11,

...
Microsoft пусна предварителна версия на Paint 11.2304.17.0 за Windows 11,
Коментари Харесай

В Paint за Windows 11 се появи поддръжка на тъмна тема

Microsoft пусна предварителна версия на Paint 11.2304.17.0 за Windows 11, която стана налична за участниците в стратегиите Windows Insiders на каналите Canary и Dev за предварителна оценка. Най-забележимото изобретение беше появяването на поддръжка на тъмна тематика.

По подразбиране Paint в Windows 11 употребява систематичните настройки. Потребителите обаче имат опция да трансформират тематиката в секцията „ Настройки “. Много други общоприети приложения на операционната система към този момент са получили поддръжка на тъмна тематика, тъй че внедряването на тази функционалност в Paint не е нещо ненадейно.

Разработчиците са подобрили и контролите за мащабиране, което улеснява потребителите да управляват проявлението на наличието в работното пространство. Обичайните предварителни настройки няма да изчезнат, само че в допълнение потребителите ще могат да усилват и понижават мащаба на по-малки стъпки, като употребяват съответния плъзгач. За по-голяма акуратност на изобразяването можете да зададете своя лична стойност на мащаба, като изберете най-хубавата алтернатива за проявление на наличието върху платното. Заедно с това, Paint има функционалност за бързо усъвършенстване на мащаба на изображението по отношение на размера на прозореца.

Диалоговият прозорец “Свойства на изображението “ е освежен, с цел да подхожда по-добре на цялостния дизайн на Windows 11 и фона на приложението Paint. Разработчиците са оптимизирали и останалите диалогови прозорци, подобрили са поддръжката на функционалностите за досегаемост и клавишните комбинации. Кога упоменатите нововъведения ще се появят в постоянните версии на Paint, към момента не е известно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР