Microsoft проведе събитието The Future of Work with AI (Бъдещето

...
Microsoft проведе събитието The Future of Work with AI (Бъдещето
Коментари Харесай

Copilot в Microsoft 365 впряга силата на изкуствения интелект във Word, PowerPoint, Excel и Teams

Microsoft организира събитието The Future of Work with AI (Бъдещето на работата с неестествен интелект) единствено няколко часа откакто разгласи, че ще има сходна презентация. На тази презентация софтуерният колос показа новата функционалност Copilot, основана на мощен изкуствен интелект, която е интегрирана в приложенията Word, Excel, PowerPoint и Teams, които са част от Microsoft 365. Copilot ще се употребява за интелигентно генериране на наличие във всички тези приложения.

Съобщава се, че функционалността Copilot към този момент се тества в 20 компании, 8 от които са от класацията Fortune 500. През идващите месеци повече клиенти ще получават достъп до предварителна версия на Copilot.

Copilot във Word

Във Word функционалността Copilot ще може да генерира текстове на натурален език въз основа на потребителски поръчки. Така да вземем за пример можете да поискате от Word да ви помогне да създадете отчет по избрана тематика и даже да предоставите на изкуствения разсъдък данни за разбор, в това число други документи от вашия компютър.

Разбира се, потребителят ще може ръчно да редактира генерирания текст. Или още веднъж може да употребява функционалността Copilot, с цел да накара изкуствения разсъдък да пренапише избрани пасажи в по-различен жанр. Освен това изкуственият разсъдък ще може да форматира текста, което значи, че потребителите ще могат да основават документи с доста по-сложно оформление.

Copilot също по този начин ще може да ревизира документите за правопис и пунктуация, като предлага редакции на текста въз основа на вашите желания и антипатии. По този метод изкуственият разсъдък се чака доста да форсира основаването и редактирането на документи във Word.

Copilot в Excel

В Excel функционалността Copilot ви оказва помощ да анализирате и разглеждате данните в таблиците. Ще можете да задавате въпроси на натурален език, а освен с формули. Изкуственият разсъдък ще може да разпознава корелации, да предвижда сюжетите от вида „ какво ще стане, в случай че “ и да предлага нови формули въз основа на вашите въпроси.

Copilot в PowerPoint

В приложението PowerPoint функционалността Copilot ще генерира презентации по избрана тематика, в това число с линкове към други документи, употребявани за информация и ентусиазъм.

Изкуственият разсъдък схваща команди като „ добави анимация към този слайд “, а също по този начин може да ползва стилове към всеки съответен слайд или цялата презентация въз основа на описанието обещано от потребителя.

Copilot в Outlook

В Outlook функционалността Copilot ще може да проучва и основава отговори на имейлите въз основа на информация, получена от потребителя. Вече няма да се постанова да пишете дълги имейли, защото Copilot може да свърши тази работа вместо вас.

В образеца нагоре потребителят е изискал от Copilot да отговори на имейла с утвърждение, само че да подчертае основните опасности въз основа на упоменатия документ. Copilot ще прочете истинския имейл, ще прегледа документа и по-късно ще напише текста с нужните детайлности.

Copilot в Teams

И най-после, в приложението Teams функционалността Copilot ще може да приготви обобщение на главните моменти от срещата. Освен това изкуственият разсъдък ще може да дава отговор на въпроси, да предлага какъв да е виновен за дадена задача и да дефинира допустимо най-удобното време за идната конференция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР