Microsoft привлече на работа съ-основателя на DeepMind Мустафа Сюлейман, предава

...
Microsoft привлече на работа съ-основателя на DeepMind Мустафа Сюлейман, предава
Коментари Харесай

Един от основателите на DeepMind започна работа в Microsoft

Microsoft притегли на работа съ-основателя на DeepMind Мустафа Сюлейман, предава The Verge.

В обява в профила си в „ Х “ Сюлейман написа, че е нает за да дава отговор за продуктите, възползващи се от AI разработките в Microsoft. Става въпрос за услуги, като Microsoft изкуствен интелект Copilot, Bing, Edge и други Той ще извършва ролята и на вицепрезидент, като ще е част от лидерското звено, докладващо непосредствено на Сатя Надела.

Сюлейман е съ-основател на AI компанията DeepMind през 2010. Четири години по-късно стартъпът е добит от Гугъл. Самият Сюлейман обаче не се задържа дълго в редиците на новата си компания. През 2019 той е освободен от DeepMind след зародили разногласия, свързани с един от плановете, които управлява.

Скоро по-късно Сюлейман е назначен за вицепрезидент по AI продуктовото ръководство и политиките, свързани с изкуствения разсъдък. През 2022 Сюлейман напуща Гугъл, с цел да основе лична компания: Inflection AI.

„ Развълнуван съм да разглася, че през днешния ден се причислявам към Microsoft като изпълнителен шеф на Microsoft AI. Ще управлявам всички потребителски AI артикули и проучвания, включително Copilot, Bing и Edge “, написа Сюлейман в „ Х “.

Освен Сюлейман, Microsoft разгласи привличането и на няколко от сътрудниците му в Inflection AI. Сред тях е и Карен Симонян. Тя ще дава отговор за основен академик в звеното, ръководено от Сюлейман.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР