Microsoft представи предварителната версия на Windows 11 25324, в която

...
Microsoft представи предварителната версия на Windows 11 25324, в която
Коментари Харесай

Microsoft изглежда подготвя замяната на NTFS: в ОС Windows 11 се появи подобрената файлова система ReFS

Microsoft показа предварителната версия на Windows 11 25324, в която ядрото на ReFS (Resilient File System) е обновено от версия 3.9 на 3.10.

В съпоставяне с NTFS файловата система ReFS предлага по-добра надеждност, по-добра продуктивност, изключително при виртуалните машини, и поддръжка на по-голям размер от данни (до 35 PB спрямо 256 TB при NTFS). В ReFS обаче липсват някои функционалности, налични в NTFS, като да вземем за пример компресиране на системата, дискова квота и поддръжката на сменяеми устройства.

Microsoft реализира забележителен прогрес в консолидираното на поддръжката на ReFS в Windows 11. Компанията също по този начин се стреми да разреши инсталирането на операционната система върху ReFS дялове, само че тази функционалност към този момент остава скрита.

Компанията е добавила опцията за основаване на „ Dev Drive “ или devvol въз основата на ReFS (предполага се, че това е дял за разработчици) посредством което става от настройките. Dev Drive инструментите евентуално са предопределени да се употребяват като среда за разработка и евентуално ще разрешат на разработчиците с лекост да основават виртуални твърди дискове (VHD), който непосредствено могат да се употребяват в другите виртуални машини. В най-новата компилация Canary Dev Drives могат да бъдат задействани благодарение на помощната стратегия ViveTool (последна версия 0.3.3).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР