Microsoft представи предварителната версия на новия интерфейс за услугата Xbox

...
Microsoft представи предварителната версия на новия интерфейс за услугата Xbox
Коментари Харесай

Microsoft обнови интерфейса на Xbox Cloud Gaming, добавяйки социални функции от конзолата Xbox

Microsoft показа предварителната версия на новия интерфейс за услугата Xbox Cloud Gaming. Тя включва обществени функционалности и интерфейсни детайли, които нормално се намират на таблото за ръководство на конзолата Xbox. Новият интерфейс предлага достъп до уеб-версията на груповия чат на Xbox. Това ви разрешава да употребявате браузъра си, с цел да се присъедините към диалога с другари, вместо да употребявате специфичните приложения на Xbox за компютър и мобилно устройство.

Обновеният уеб-интерфейс включва опция за намиране и ръководство на приятелите в Xbox, изпращане на известия, обзор на потребителски профили и достижения и даже достъп до известия. В момента Microsoft тества тази функционалност измежду Xbox инсайдерите, преди да пусне новото преживяване за всички консуматори на Xbox Cloud Gaming. За пълноценното стартиране, потребителите ще би трябвало да изчакат още няколко месеца.

Тъй като това ново преживяване е част от Xbox Cloud Gaming, огромна част от него ще бъде налично и на смарт-телевизорите и VR очилата Meta Quest. Функцията за уеб-чат на Xbox обаче към момента не е налична на смарт-телевизорите.

Интерфейсът на Xbox Cloud Gaming към този момент беше моделиран въз основата на интерфейса от началния екран на конзолата Xbox. Но новите обществени функционалности може да са потребни за потребителите. Преди множеството от тези функционалности бяха налични единствено след пускане на облачна игра на Xbox, само че в този момент опцията да започнете онлайн Xbox чат в група и да го продължите сред игровите сесии ще бъде налична за играчите на Xbox Cloud Gaming.

Освен това Microsoft пуска и нови Game Hubs в приложението Xbox за Windows, което разрешава на компютърните играчи да наблюдават напредъка на играта, да получат достъп до добавки и вести от разработчиците в приложението Xbox.

Освен това априлската актуализация стартира да се популяризира измежду конзолите Xbox. Включва опция за изключване на звука от панела на Discord, предизвестия по отношение на пространството за предпазване на игри в OneDrive и нови параметри за ограничение на опциите за инсталиране на игри или приложения на конзолата Xbox.

За това написа The Verge.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР