Microsoft представи безжичния контролер за игри Proteus за хора с

...
Microsoft представи безжичния контролер за игри Proteus за хора с
Коментари Харесай

Microsoft представи модулния безжичен контролер Proteus за хора с увреждания

Microsoft показа безжичния контролер за игри Proteus за хора с увреждания. Новият артикул е модулен и поддържа персонализация за разнообразни типове захват.

Разработчик на контролера Proteus е компанията ByoWave, която го сътвори в границите на програмата Designed for Xbox. Устройството се състои от няколко дребни кубчета със сменяеми лицеви плочи, оборудвани с бутони, тракпад и аналогови стикове.

Кубовете могат елементарно да се свързват между тях, с цел да се основат повече от 100 разнообразни конфигурации на контролери и да се оферират доста разновидности на подсветка. При предпочитание действието на всеки клавиш може да бъде пренасочено. Това обаче изисква особено приложение.

При началото на продажбите Proteus ще поддържа връзка с игровите конзоли Xbox Series X и Series S, както и с Xbox One. Освен това се твърди, че ще поддържа операционните системи Widows 11 и Windows 10. Според ByoWave, устройството не поддържа връзка с конзолите PlayStation 5 и Nintendo Switch, само че компанията е подготвена да си сътрудничи с тези геймърски платформи.

Контролерът Proteus ще стартира да се доставя през есента на тази година. Цената му ще бъде 299 $. В сегашния миг Proteus може да бъде поръчан посредством формалния уеб уебсайт на ByoWave на преференциална цена от 255 $. Той се предлага с USB-C кабел за зареждане, Bluetooth предавател и наред с другото два държача (ляв и десен) с аналогови стикове, които могат да се употребяват за сглобяване на обичаен контролер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР