Microsoft потвърди наличието на проблем в ОС Windows 11, свързан

...
Microsoft потвърди наличието на проблем в ОС Windows 11, свързан
Коментари Харесай

Най-новия ъпдейт за Windows 11 добави нов син екран на смъртта със съобщение за неподдържан процесор

Microsoft удостовери съществуването на проблем в Оценка за съвместимост Windows 11, обвързван със сините екрани на гибелта (BSOD) със известие за неточност „ UNSUPPORTED_PROCESSOR„. Проблемът поражда след инсталиране на месечния пакет с актуализации KB5029351, чието разпространяване стартира по-рано тази седмица.

„ В момента организираме инспекция, с цел да установим дали този проблем е породен от дейностите на Microsoft. Ще предоставим детайлности, когато получим повече информация “, съобщи Microsoft в известие, което се появи в Windows Health Centre.

Според The Verge въпросният бъг се появява след инсталиране на актуализацията на компютри с избрани модели дънни платки на MSI. Така да вземем за пример актуализацията провокира BSOD на компютър с процесор Intel Core i9-13900KS и дънна платка MSI MPG Z690 Carbon Wi-Fi. Потребители в Reddit оповестяват за сходна неточност, само че във всички случаи тя е на процесори Intel и дънни платки MSI с най-новата версия на BIOS.

Добрата вест е, че след появяването на BSOD потребителите могат да отстранят казуса, като върнат обратно направените по-рано промени. Изглежда, че Microsoft е премахнала актуализацията KB5029351 от засегнатите системи след идентифицирането на казуса, само че тя към момента е налична за инсталиране на съвместимите устройства с Windows 11. Все още не е ясно какво тъкмо предизвиква появяването на BSOD, само че е доста допустимо това да се дължи на скорошна актуализация на BIOS, която MSI пусна за своите дънни платки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР