Microsoft планира да оспори искане на Службата за вътрешни приходи

...
Microsoft планира да оспори искане на Службата за вътрешни приходи
Коментари Харесай

Microsoft ще обжалва искане на IRS за почти $29 милиарда просрочени данъци

Microsoft възнамерява да оспори искане на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати за спомагателни 28,9 милиарда $ просрочени налози за годините от 2004 до 2013 година, заяви компанията в документ за скъпи бумаги в сряда.

Търсенето е резултат от дълготраен одит от IRS на предишните счетоводни практики на Microsoft. По-конкретно, организацията се опълчи на метода, по който компанията „ разпределя облагите … сред страните и юрисдикциите “, сподели Microsoft в документите.

IRS споделя, че Microsoft дължи спомагателни 28,9 милиарда $ налози за 2004 до 2013 година, плюс неустойки и лихви, сподели компанията. Отбелязва се, че решението на IRS не е дефинитивно и не включва до 10 милиарда $ налози, платени от Microsoft според Закона за понижаване на налозите и заетостта от 2017 година, които биха могли да понижат крайната сметка.

Компанията съобщи, че възнамерява да апелира настояването на IRS, развой, който евентуално ще отнеме няколко години.

„ Ние имаме вяра, че постоянно сме следвали разпоредбите на IRS и сме плащали налозите, които изискуем в Съединени американски щати и по света “, се споделя в документа на компанията. „ От 2004 година сме платили над 67 милиарда $ налози на Съединени американски щати. “

Microsoft означи, че до момента в който се приготвя да работи посредством процеса на обжалване на IRS - и, евентуално, съдилищата - компанията има вяра, че сегашните й „ надбавки за непредвидени налози върху прихода са съответни “.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР