Microsoft планира да направи инвестиция от $1.7 млрд. в Индонезия,

...
Microsoft планира да направи инвестиция от $1.7 млрд. в Индонезия,
Коментари Харесай

Microsoft прави голяма инвестиция в Индонезия

Microsoft възнамерява да направи инвестиция от $1.7 милиарда в Индонезия, предава Bloomberg. Сумата ще бъде разпределена в интервал от четири години и е ориентирана към развиването на облачна инфраструктура и изкуствен интелект.

Новината за най-голямата инвестиция на Microsoft в азиатската страна идва на фона на следващ финансов триумф. Компанията регистрира 20% в приходите за последното тримесечие, като упоритостите им в региона на изкуствения разсъдък наподобяват водещи за този резултат. Microsoft подчертава все по-силно над проектите си да е водач в AI изчисленията.

„ Тази нова вълна в развиването на изкуствения разсъдък трансформира методите, по които живеят и работят хората на всички места. В това число и в Индонезия “, акцентира Сатя Надела, изпълнителен шеф на Microsoft. Изявлението си Надела направи в индонезийската столица Джакарта, която е част от южноазиатския тур на Microsoft. „ Инвестицията, която разгласяваме през днешния ден ще помогне на Индонезия да процъфти в тази нова епоха. Тя обгръща развиването на цифровата инфраструктура, вложение в умения и помощ за разработчиците “.

Посещението на Надела в Индонезия не е инцидентно. Microsoft преглеждат югоизточна Азия, като пазар с голям капацитет. А също и като вероятен основен център за развиването на разработките в региона на изкуствения разсъдък. Според разбор на Kearney, изкуственият разсъдък ще помогне на района, добавяйки към неговия Брутният вътрешен продукт един трилион $ до 2030. Очаква се Индонезия да одобри до $366 милиарда от тази сума.

Планирано е инвестицията на Microsoft да обезпечи образованието на 840 000 индивида в изкуствен интелект. Ще подкрепи в допълнение така и така стремглаво развиващия се софтуерен бранш в страната. Индонезия има третата най-голяма общественост от разработчици в района. Преди нея са единствено Индия и Китай. Над 3.1 милиона са разработчиците от страната, които употребяват GitHub. Известната платформа за софтуерна разработка и взаимоотношение е също благосъстоятелност на Microsoft.

Надела е бил специфичен посетител на индонезийския президент Джоко Видодо. По време на срещата сред двамата Видодо е предложил на Надела Microsoft да построи специфичен AI проучвателен център. Заедно с това, той е отправил предлагането компанията да построи и огромен дейта център с преполагаемо местонахождение Бали или Борнео. Следващите спирки на Надела в района се чака да са Тайланд и Малайзия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР