Microsoft официално ще прекрати поддръжката за Windows 10 на 14

...
Microsoft официално ще прекрати поддръжката за Windows 10 на 14
Коментари Харесай

Microsoft ще спре техническата поддръжка за Windows 10: какво очаква потребителите

Microsoft публично ще приключи поддръжката за Windows 10 на 14 октомври 2025 година – 10 години след стартирането му.

Това оповестиха от пресслужбата на компанията.

След тази дата устройствата с Windows 10 към този момент няма да получават актуализации, които не са свързани със отбраната, или техническата поддръжка.

„ Тази предходна версия на Windows към този момент няма да получава безвъзмездни софтуерни актуализации посредством Windows Update, техническа помощ или кръпки за сигурност. За потребителите този завършек на поддръжката значи, че Microsoft предлага да актуализирате до най-новата версия на Windows, с цел да получавате най-новите сериозни актуализации и поддръжка, която може да ви помогне да се отбраните в интернет “ — се споделя в известието.

Съобщава се, че компютър с Windows 10 ще продължи да работи, само че ще бъде изложен на по-голям риск от вируси и злоумишлен програмен продукт, тъй че компанията настоятелно предлага надграждане до Windows 11.

Корпорацията има вяра, че този ход предизвиква потребителите да преминат към Windows 11, който предлага разширени функционалности, по-добра сигурност и усъвършенствана продуктивност.

За да обезпечи равномерен преход, Microsoft предлага да употребявате PC Health Check, с цел да ревизирате дали вашият компютър дава отговор на условията за Windows 11.

Надграждането до Windows 11 ще разреши на потребителите да се възползват от най-новите технологии, в това число и усъвършенстваните принадлежности за продуктивност, функционалности за сигурност и спомагателни параметри за досегаемост.

Windows 10 беше пуснат на 15 юли 2015 година и до края на поддръжката ще са минали повече от 10 години от стартирането му.

Както и за предходните версии на Windows, поддръжката на Windows 8.1 също завърши 10 години след стартирането му и към този момент не е годен от 10 януари 2023 година Същото важи и за Windows 7, макар че устоя малко повече — 11 години. Поддръжката му беше спряна на 14 януари 2020 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР