Microsoft обяви старта на Windows 365 - новата абонаментна услуга,

Microsoft обяви старта на Windows 365 - новата абонаментна услуга, ...

Microsoft пусна абонаментната си услуга Windows 365 за фирми и организации


Microsoft обяви старта на Windows 365 - новата абонаментна услуга, която позволява достъп до компютър в облака, с който можете да работите навсякъде, предава . 

Работата на Windows 365 е подобна на тази на Microsoft Xbox Cloud Gaming. На пръв поглед изглежда като нормален Windows, но в действителност нашият компютър показва само изображение на система, която работи на сървър в друга част на света.

Голямото предимство на тази система е, че няма значение какъв тип устройство използваме. Можем да преминем от настолен компютър към лаптоп и дори таблет и да продължим да използваме същата система, със същите отворени файлове и същите приложения. Само трябва да имаме интернет връзка.

Първоначално Microsoft предлага Windows 365 на компаниите, тъй като те са тези, които ще извлекат максимума от система като тази, което от друга страна ще улесни хибридните модели на работа: служителите ще могат да работят със същата система, независимо дали са в в офиса или у дома.

Поради тази причина първите модалности на Windows 365 са насочени изключително към компании и организации, които го изискват. Налични са две версии на операционната система. Windows 365 Business е насочен към малки организации, които търсят лесен начин за разполагане на компютри в облака с максимум до 300 потребители, докато Windows 365 Enterprise е предназначен за по-големи компании, които изискват използването на Microsoft Endpoint Manager и интеграция с други услуги на Microsoft, с неограничен брой потребители. 

Базовата версия на Windows 365 се състои от двуядрен компютър, 4 GB RAM и 128 GB място за съхранение. Това е достатъчно да стартирате леки инструменти за производителност, като приложения на Office и уеб браузъри. Ще можете да стартирате Microsoft Teams, но само за чатове и извършване на аудио разговори. Това струва 31 долара на месец на потребител.

Стандартната версия на Windows 365 предлага достъп до двуядрен компютър, 8 GB RAM и 128 GB място за съхранение. Тази система ще позволи стартиране на всички приложения за производителност и бизнес приложения, според Microsoft, и е съвместима с пълната версия на Microsoft Teams. Това излиза по 41 долара месечно на потребител.

Windows 365 Premium пък ви позволява да използвате четириядрен компютър с 16 GB RAM и 128 GB място за съхранение. От това ще се нуждаят потребителите, работещи с големи натоварвания и обработка на данни. Разработчиците също ще искат тази версия, тъй като е съвместима с Visual Studio, както и с Power BI и Dynamics 365. Тя струва 66 долара на месец на потребител. 

Източник: manager.bg