Microsoft обяви съкращения в множество подразделения, потвърди Axios. Ходът е

...
Microsoft обяви съкращения в множество подразделения, потвърди Axios. Ходът е
Коментари Харесай

Майкрософт съкращава 1000 човека

Microsoft разгласи съкращения в голям брой подразделения, удостовери Axios. Ходът е още един образец за огромни софтуерни компании, които редуцират работни места, откакто по-рано започнаха да забавят или замразяват наемането, до момента в който по-широката стопанска система се охлажда, съобщи economy.bg.

Microsoft отхвърли да каже какъв брой работни места са били съкратени, само че източник сподели, че съкращенията са под 1000. Съкращенията се случиха на разнообразни равнища, екипи и елементи на света.

Множество съкратени служащи се обърнаха към Twitter и Blind, наред с други онлайн конгреси, с цел да споделят, че работата им е съкратена.

Почти всички огромни софтуерни компании забавиха наемането на личен състав, като доста замразиха всички, с изключение на главните наемания. Редица компании към този момент са съкратили работни места, в това число Snap и Flipboard.

Meta, която към този момент е замразила наемането, възнамерява да понижи бюджетите в множеството подразделения, като се чакат съкращения.

„ Както всички компании, ние постоянно оценяваме бизнес целите си и надлежно вършим структурни корекции. Ще продължим да влагаме в нашия бизнес и да наемаме чиновници в основни области на напредък през идната година “, оповестява Microsoft в изказване за Axios.

Bloomberg разяснява, че съкращенията идват след занимателен напредък на приходите, като напомня, че софтуерния колос е съобщил по-рано през годината, че ще понижи личния състав си с по-малко от 1%. В Microsoft на световно равнище работят над 200 000 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР