Microsoft обяви редица нови AI функции за Windows 11, които

...
Microsoft обяви редица нови AI функции за Windows 11, които
Коментари Харесай

Microsoft изглежда хитрува: функцията Recall за Copilot+ бе стартирана на компютри със съвсем обикновени ARM процесори без NPU модул

Microsoft разгласи редица нови AI функционалности за Windows 11, които са предопределени да работят единствено на компютри с Copilot+ с процесори Qualcomm Snapdragon от серията X. Въпреки това известни експерти към този момент съумяха да започват опцията Recall за записване на дейностите на потребителя на доста по-слаб хардуер.

Компанията Albacore разгласи, че е трансферирала Recall на много бюджетен компютър с процесор Snapdragon 7cx и 4 GB RAM. Въпреки че 7cx е ARM чип, той не разполага с вграден NPU модул, а и съществуването на единствено 3,4 GB налична памет прави задачата още по-трудна, като се има поради, че формалното условие е най-малко 16 GB RAM.

От Albacore означават, че тази различна алтернатива работи „ изненадващо добре “. Авторите дадоха обещание да разгласяват в детайли управление в близко бъдеще, тъй че притежателите на Surface Pro X и други устройства с Windows на ARM да могат да я употребяват.

Що се отнася до x86, тук нещата са малко по-сложни, защото моделите за машинно образование за разработчици включват най-вече пакети за ARM64 архитектурата.

Recall ще бъде пуснат като част от идното издание на Windows 11 24H2, което към този момент е налично за обществено тестване в канала Release Preview.

Работата на функционалността към този момент провокира угриженост от страна на потребителите и някои регулаторни органи. Тогава Microsoft разгласява специфична страница за поддръжка на Recall, в която се показва, че скрийншотите се обработват и съхраняват единствено на устройството и опцията работи без интернет връзка. Освен това Windows 11 в допълнение криптира скрийншотите, тъй че никой да няма достъп до тях. И най-после, потребителите могат когато и да е да стопират или деактивират функционалността, да филтрират наличните за нея приложения и да изтриват направените скрийншоти.

Изданието Windows Latest тества Recall на преносим компютър Surface от седмо потомство. Оказа се, че функционалността демонстрира чудесна продуктивност и работи без интернет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР