Microsoft обяви, че ще взема по-малък процент от продажбите на

...
Microsoft обяви, че ще взема по-малък процент от продажбите на
Коментари Харесай

Microsoft ще взема по-малък дял от игровите разработчици в магазина си

Microsoft разгласи, че ще взема по-малък % от продажбите на PC игри, направени през своя магазин. Компанията ще понижи каузи, който взема от продадена игра от първи август. Вместо актуалните и обичайни за промишлеността 30%, Microsoft ще взема по 12%.

„Гейм разработчиците са в основата на доставянето на страхотни игри към нашите играчи, а ние желаеме да реализираме триумф на платформите ни. Един транспарантен и неангажиращ дял от приходите значи, че разработчиците ще получат опцията да сервират повече игри към повече играчи и да намерят по-голям триумф от този процес“, показа при анонса за смяната шефът на Xbox Game Studios Мат Буути.

30% дял от облагите се явява стандарт за огромните магазини за приложения и видеоигри, като App Store, Steam и Гугъл Play. В последните години обаче се следи сериозен напън върху тези компании да трансформират политиката си от страна на политици, разработчици и новопоявили се магазини, като Epic Games Store. Макар и с принуда и косвено, Apple, Гугъл и Valve направиха някои промени в това отношение. Valve да вземем за пример показаха смяна, съгласно която вземат по-малък дял, колкото по-добре се продава дадена игра, до момента в който Гугъл и Apple направиха противоположното, като обявиха, че ще вземат 15% от обещано заглавие или приложение до първия милион $, които генерира дадения артикул.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР