Microsoft обяви, че прекратява обслужването на драйверите за принтерите на

...
Microsoft обяви, че прекратява обслужването на драйверите за принтерите на
Коментари Харесай

Microsoft ще прекрати обслужването на драйверите за принтерите на трети страни чрез Центъра за обновления на Windows

Microsoft разгласи, че приключва обслужването на драйверите за принтерите на трети страни в Windows. Идеята е да спре даването на драйвери от производителите посредством Центъра за обновления на Windows и да бъдат сменени с драйверите от клас Microsoft IPP и съвместимите с Mopria устройства за щемпел.

Какви са преимуществата?

Производителите на принтери към този момент няма да би трябвало да дават специфични инсталатори и драйвери, а клиентите ще могат да настройват печата посредством приложенията от Microsoft Store. Друга изгода от този метод ще бъде усъвършенстваната продуктивност и надеждност, дружно с необятната съгласуемост сред версиите и изданията на Windows.

На какъв брой стадия ще бъде внедрена смяната и през какви стъпки ще премине?

Краят на обслужването на драйверите за принтерите във версия 3 и версия 4 е огромна смяна, която ще засегне доста клиенти. Затова беше решено, това да се извърши на стадии:

2025 година: Производителите към този момент няма да могат да разгласяват нови драйвери за принтер в Windows Update, само че ще поддържат, обслужват и актуализират съществуващите; 2026 година: Microsoft ще промени реда за показване на драйверите за принтер, тъй че Windows да дава желание на IPP-класа; 2027 година: Актуализациите на драйверите за странични принтери към този момент няма да бъдат налични, като се изключи корекциите, свързани със сигурността.

Microsoft прибавя, че производителите може да продължат да дават „ различни средства “ за клиентите, които да изтеглят драйверите за своите принтери от формалните уеб сайтове или странични страници. Компанията няма проекти да пречи на потребителите да употребяват обособените инсталационни пакети или да отстрани функционалности от съществуващи драйвери за принтерите. Новите правила за драйверите ще се ползват за всички версии на Windows.

В допълнение, Microsoft ще направи Mopria узаконяването наложително за Hardware Lab Kit (сертифициране, което подсигурява, че принтерът е съчетаем с необятен набор от устройства, в това число компютри, смарт телефони, таблети и други).

През есента на 2022 година, потребителите на Microsoft се натъкнаха на проблем, при който актуализацията на Windows 11 2022 не се инсталираше на системи с принтери, употребяващи драйверите Universal Print Class или Microsoft IPP Class. Компанията несъмнено поправя казуса със съвместимостта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР