Microsoft обяви, че от 5-ти март 2025 г. подсистемата Windows

...
Microsoft обяви, че от 5-ти март 2025 г. подсистемата Windows
Коментари Харесай

Microsoft прекратява поддръжката на Windows Subsystem for Android

Microsoft разгласи, че от 5-ти март 2025 година подсистемата Windows Subsystem for Android (WSA) към този момент няма да се поддържа в Windows 11.

„ В резултат на това магазинът Amazon Appstore за Windows 11, както и всички приложения и игри, които зависят от WSA, ще престанат да се поддържат от 5-ти март 2025 година Дотогава техническата поддръжка ще остане разполагаем на клиентите. Клиентите, които са конфигурирали Amazon Appstore или приложения за Android преди 5 март 2024 година, ще запазят достъпа си до тези приложения. Това ще продължи до датата на преустановяване на поддръжката на 5-ти март 2025 година “,

уточняват от Microsoft.

Компанията не изясни повода за прекъсването на създаването на плана WSA. В хранилището на WSA в GitHub също има уведомление за преустановяване на поддръжката от 5-ти март 2025 година

Слоят WSA обезпечава стартирането на мобилни приложения и игри, основани за платформата Android, в средата на Windows 11. Проектът се създава от Microsoft от края на 2021 година Той е осъществен сходно на WSL2 (Windows Subsystem for Linux), който обезпечава пускане на изпълнимите файлове на Linux в Windows. Като също по този начин употребява пълноценното Linux ядро, което се започва в Оценка за съвместимост Windows благодарение на виртуална машина.

Инсталирането на Android приложенията за WSA ставаше от каталога на Amazon Appstore. Той можеше да се конфигурира като общоприетоо приложение от Microsoft Store. За потребителите работата с приложения за Android посредством WSA на процедура по нищо не се различаваше от работата с елементарните стратегии за Windows.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР