Microsoft обяви, че няма проблем със Skype и уязвимостта, която

...
Microsoft обяви, че няма проблем със Skype и уязвимостта, която
Коментари Харесай

Проблемът на Skype е отстранен, казва Microsoft

Microsoft разгласи, че няма проблем със Skype и уязвимостта, която заплашва сигурността на целия компютър, е отстранена още през октомври предходната година. Реакцията на компанията е разследване на оповестената по-рано тази седмица вест, че в Skype има проблем, който ще наложи пренаписването на цялото приложение, отбелязва онлайн изданието The Register.

Пролука в Skype дава достъп до целия компютър

Полезни хитринки за Windows 10

Проблемът беше открит от немския експерт по киберсигурност Стефан Кантак. Той споделя пред онлайн изданието ZDNet, че е уведомил Microsoft още през септември предходната година. Тогава е получил отговор, че решаването на казуса ще отнеме пренаписване на огромна част от кода на Skype и това ще бъде направено с напълно нова версия на приложението, а не като настрана обновяване.

Windows 7 отстъпи първото място на Windows 10

Microsoft спря повреден ъпдейт за процесорите на Intel

Microsoft обаче в този момент споделя, че в действителност въпросната нова версия на Skype е Skype 8, която е пусната през октомври. Тя заменя Skype 7.40, в която фактически има проблем. Компанията предлага на всички консуматори, които употребяват версия на Skype по-стара от 8, да конфигурират настоящата трансформация. Microsoft също по този начин прецизира, че казусът не е в самия Skype, а в софтуера, който Skype употребява, с цел да се обновява.

Windows 7 ще е най-засегнат от проблемите с процесорите

Windows 10 Mobile към този момент не е приоритет за Microsoft

Напрактика единствената тайнственост, която остава, е за какво компанията не е споделила това незабавно и се забави с коментара си при първото появяване на новината. Вероятно става дума за комплициране в връзката сред нея и Кантак, като двете страни са останали с разнообразни усещания. Кантак споделя, че е решил да показа за казуса обществено, тъй като е мислил, че отстраняването му се бави и желае да предизвести хората. Оказва се, че тези, които употребяват настояща версия на известното приложение, в действителност не са застрашени от този проблем.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР