Microsoft обвини китайска хакерска групировка, че е проникнала в имейл

...
Microsoft обвини китайска хакерска групировка, че е проникнала в имейл
Коментари Харесай

Microsoft: Китайска хакерска групировка e проникнала в имейли акаунти от Западна Европа

Microsoft упрекна китайска хакерска формация , че е проникнала в имейл сметки на държавни организации в Западна Европа, предава " Ей Би Си ".

Групировката, разпозната от Микрософт като Storm-0558, е употребила подправени токени за засвидетелствуване, с цел да получи достъп до към 25 организации и свързани с тях лица. Атаката е останала неоткрита за към месец, до момента в който Microsoft не е получил сигнали от клиенти, свързани с необикновени действия.

" Ние оценяваме, че този съперник е фокусиран върху шпионаж, като да вземем за пример приемане на достъп до имейл системи за събиране на разследваща информация ", сподели Чарли Бел, изпълнителен вицепрезидент по сигурността на Microsoft , в обособена обява на Microsoft.

Microsoft сподели, че е спрял офанзивата и е уведомил засегнатите клиенти. Той също по този начин сподели, че работи с държавни организации за киберсигурност и ще продължи да следи дейностите на Storm-0558.

Атаката на Storm-0558 е единствено една от многото офанзиви, осъществени от китайски хакери през последните месеци. Китай отхвърля присъединяване си в кибершпионаж и упреква Съединени американски щати в сходни дейности.

Миналия месец компанията за киберсигурност Mandiant, благосъстоятелност на Гугъл, сподели, че обвинени подкрепяни от страната китайски хакери са проникнали в мрежите на стотици организации от обществения и частния бранш в международен мащаб, като са употребявали дупка в сигурността в.

По-рано тази година Microsoft сподели, че подкрепяни от страната и може да поставят техническа основа за евентуално спиране на сериозни връзки сред Съединени американски щати и Азия по време на бъдещи рецесии.

Китай твърди, че Съединени американски щати също вземат участие в кибершпионаж против него, хаквайки компютри на неговите университети и компании.
 100 000 души наранени от хакерската атака в Съединени американски щати
100 000 души наранени от хакерската атака в Съединени американски щати

Правителствени организации бяха ударени от хакери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР