Microsoft обмисля радикална промяна в дизайна на бъдещите версии на

...
Microsoft обмисля радикална промяна в дизайна на бъдещите версии на
Коментари Харесай

В бъдещите версии на Windows бутонът ‘Старт’ ще изчезне – той ще бъде заменен от ИИ-асистента Copilot

Microsoft обмисля радикална смяна в дизайна на бъдещите версии на Windows и този път изкуственият разсъдък ще бъде в центъра на вниманието.

По-специално, става дума за новия AI-асистент, наименуван Copilot, който съгласно основния изпълнителен шеф на Microsoft, Сатя Надела, може да размени обичайния ‘Старт’ бутон.

По време на анонса на новия процесор Snapdragon X Elite на Qualcomm, Надела разиска бъдещето на Windows и ролята на изкуствения разсъдък в него.

Copilot, който може да работи както в самата операционна система Windows, по този начин и в разнообразни приложения като Microsoft 365, се трансформира в централен детайл на тази тактика. Надела акцентира, че новото потомство AI-PC към този момент се основава и че Copilot ще играе основна роля в този развой.

„ Copilot е подобен на бутона “Старт “ “ — сподели Надела. „ Асистентът става оркестратор на всички ваши приложения. Например, просто ходя на него, показвам желанието си и то или ме насочва към съответното приложение, или ме пренасочва към Copilot, като ми оказва помощ да изучавам, да намирам информация и да сътворявам наличие. Това изцяло трансформира потребителските привички.‘

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР