Microsoft може да струва един трилион долара до 2020 г.

...
Microsoft може да струва един трилион долара до 2020 г.
Коментари Харесай

Microsoft ще се изстреля до $1 трилион долара, казва анализатор

Microsoft може да коства един трилион $ до 2020 година - в случай че не и по-рано. Поне по този начин счита анализатор Кърк Матърн от Evercore. Той и екипът му считат, че компанията, съоснована от Бил Гейтс, може да доближи рекордната пазарна оценка с помощта на положителния растеж на бизнеса й с " облака " и отличното показване на пакета с бизнес програмен продукт Office 365.

В момента Microsoft коства малко над 650 милиарда $. Това значи, че акциите й ще би трябвало да нарастнат с близо 55% от досегашните равнища, с цел да реализира рекордната оценка.

Но в случай че победната серия на компанията продължи, това може и да не отнеме изключително дълго време. Уолстрийт наподобява утвърждава облачната тактика на Сатия Надела - изпълнителният шеф, който пое поста от Стив Болмър през 2014 година

Акциите на Microsoft нарастнаха с над 35% единствено тази година, а през последните пет години растежът е 200%. Това е надалеч по-добре от пазара, както и от Apple и компанията-майка Alphabet.

Матърн и екипът му не разясняват другите два софтуерни колоса и техния път към рекордната оценка. В момента Apple се прави оценка на към 870 милиарда $ и се чака, че това ще бъде първата компания в света, която ще доближи заветните един трилион $. Alphabet се прави оценка на 725 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР