Microsoft купува гигантът в света на видеоигрите Activision Blizzard в

...
Microsoft купува гигантът в света на видеоигрите Activision Blizzard в
Коментари Харесай

Историческа сделка: Microsoft купи производителя на видео игри Activision Blizzard за близо $69 милиарда

Microsoft купува колосът в света на видеоигрите Activision Blizzard в договорка на стойност 68,7 милиарда $, предадоха международните организации. Това е най-голямата покупка на Microsoft до момента.

Компанията ще заплати 95 $ на акция в брой за един от най-големите основатели на игри в Съединени американски щати. Това е надценка от 45%, по отношение на курса на акциите на Activision предходната седмица. След новината акциите на компания нарастнаха с 38%. Гигантът е прочут със заглавия като Call of Duty и World of Warcraft.

Главният изпълнителен шеф на Activision Боби Котик ще остане на поста си, обявиха от Microsoft. След довеждане докрай на договорката бизнесът на Activision Blizzard ще се оглавява от Фил Спенсър, който е отпред и на Microsoft Gaming.

Популярните заглавия на Activision ще добавят оферти за Xbox конзолата на Microsoft на и ще даде преимущество на компанията пред PlayStation на Sony.

" Сделката ще тласне растежа на бизнеса с игри на Microsoft в мобилни устройства, компютри, подпора и ще играе основна роля в развиването на мегавселената ", разясниха от Microsoft, представени от Bloomberg.

По време на пандемията търсенето на игри набъбна доста, поради блокирането. През ноември Activision отсрочи две от най-очакваните си игри, а акциите на компанията спаднаха.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР