Microsoft изпълни обещанието си да добави поддръжка на ИИ-асистента Windows

...
Microsoft изпълни обещанието си да добави поддръжка на ИИ-асистента Windows
Коментари Харесай

В Windows 11 се появи поддръжка на RAR и 7-Zip, както и ИИ-помощникът Windows Copilot — все още в тестов режим

Microsoft извърши обещанието си да добави поддръжка на ИИ-асистента Windows Copilot в Windows 11, наред с други функционалности. Новият пакет Windows Insider Dev Channel (23493) включва както ранен достъп до AI-асистента, поддръжка на RAR и 7-Zip архиви, по този начин и нова страница с настройки и усъвършенстван инструмент Volume Mixer за контролиране на аудио-настройките.

Microsoft за първи път разгласи Windows Copilot по-рано тази година. Асистентът е наличен за първите тестери в дясната странична лента в Windows 11. Компанията дава обещание, че панелът няма да се припокрива с работното наличие и ще работи редом с отворените приложения, без да пречи на работния развой, което ще ви разреши да се обърнете към AI за помощ когато и да е. Базираният на ИИ Windows Copilot може да задава въпроси, на които нормално дава отговор Bing Chat, даже може да извършва и някои систематични команди.

Windows Copilot може също да се употребява за сформиране на анотация на текстове — сходно на страничната лента на Bing в Microsoft Edge, и за генериране на изображения и текст. Очевидно редом ще се демонстрира и подобаваща реклама. Тъй като това е ранна версия, Windows Copilot не е изцяло функционално решение, тъй че може да управлява единствено няколко съществени настройки на Windows и към момента няма поддръжка на странични добавки.

В Windows 11 се появи и интегрирана поддръжка на архивни файлове RAR, 7-Zip, tar, gz и доста други видове. Същевременно, компанията предизвестява, че към момента не са изключени проблеми с продуктивността, които ще бъдат поправени в идващите пакети на Windows Insider. Както Microsoft разгласи на събитието за разработчици Bild, универсалната поддръжка на архиви в Windows 11 ще се появи през септември. Освен това, проектите са да се обезпечи освен отварянето, само че и основаването на такива файлове – само че едвам през 2024 година

Друга нова функционалност е усъвършенстваният интерфейс за ръководство на звука в „ бързите настройки “. Например, можете да оптимизирате звука поотделно за всяко приложение. Появи се и опция за бърза промяна на устройствата и композиция от клавиши — WIN + CTRL + V, която ви разрешава да извикате миксера, без да ровите в настройките.

В Windows 11 се появи актуализирана страница с настройки, която към този момент включва малко обобщение на устройствата, които употребявате, дружно с главните значими настройки. Страницата ще включва до седем карти с информация, в това число данни за абонаменти в Microsoft 365 или Xbox. От тук можете бързо да управлявате Bluetooth устройствата, бързо да задавате тапети и да проверявате потенциала на OneDrive. Това не са всички функционалности на новата версия на Windows — първите тестери могат да видят цялостния лист.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР