Microsoft експериментира с предлагането на безплатен достъп до Xbox Game

...
Microsoft експериментира с предлагането на безплатен достъп до Xbox Game
Коментари Харесай

Microsoft обмисля да направи Xbox Game Pass безплатен с гледане на реклами

Microsoft опитва с предлагането на безвъзмезден достъп до Xbox Game Pass с гледане на реклами, сподели основният финансов шеф на Microsoft Gaming Тим Стюарт.

Преди това той увери, че корпорацията се стреми да внедри Xbox Game Pass на конкурентни платформи, в това число и на PlayStation и Nintendo Switch. Изпълнителният шеф на Microsoft Gaming Фил Спенсър обаче отхвърли тези проекти.

Microsoft е подготвен да сложи Xbox Game Pass на всички вероятни платформи, само че не всички платформи се интересуват от това. Например, Apple блокира Game Pass в своя магазин за приложения за iOS, тъй като счита услугата на Microsoft за конкурентна на игровия пазар.

Моделът за даване на безвъзмезден достъп до Xbox Game Pass с гледане на реклами може да стане изключително настоящ в Африка, Индия и Югоизточна Азия, счита Стюарт. Според него гледането на 30 секунди реклама ще ви разреши да получите два часа игра в облачната услуга на компанията.

Преди това откривателят по сигурността TitleOS показа кодови фрагменти от операционната система Xbox, които разказват системи, предоставящи достъп до Xbox Game Pass за „ извоювано време “ в блокове от по 15 минути.

Към момента не е известно в какъв формат Microsoft ще започва опцията. Вероятно достъпът без реклами ще бъде стеснен до облачните игри или единствено до избрани пазари. Според елементи от кода, опцията е в късен стадий на разработка и може да стане налична през 2024 година

Xbox Game Pass дава на играчите достъп до азбучник с безвъзмездни игри за конзолите на Microsoft. Библиотеката на услугата се актуализира редовно; описът включва заглавия от самата Microsoft и други компании. В Съединени американски щати Xbox Game Pass Ultimate коства $16,99 на месец.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР