Microsoft е надминал значително очакванията за резултатите през четвъртото тримесечие

...
Microsoft е надминал значително очакванията за резултатите през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

Облакът продължава да носи големи печалби на Microsoft

Microsoft е надминал доста упованията за резултатите през четвъртото тримесечие с помощта на мощното показване на облачното поделение и повишените продажби на серията игрови конзоли Xbox, съобщи ДПА.

Продажбите са се повишили със 17% до 43,1 милиарда $ през второто финансово тримесечие, което завърши в края на декември, заяви софтуерният колос след вчерашното затваряне на фондовия пазар. Анализаторите чакаха към 40 милиарда $.

Печалбата е скочила с 33% на годишна основа до 15,5 милиарда $.

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела сложи акцентиране върху облачните услуги, предлагайки изчислителна мощ и програмен продукт от мрежата.

Приходите на подразделението " образован облак " са се нараснали с 23% до 14,6 милиарда $ през последното тримесечие на предходната година.

Ключов фактор за това е бил 50-процентният напредък при облачната платформа Azure, която е майкрософтският съперник на Amazon и Гугъл.

Microsoft е отчел и скок от 40 % на приходите от бизнеса с игрови конзоли Xbox, който пусна нов модел на пазара.

Постъпленията от операционната система Windows са се нараснали с 10%, а приходите от таблети и ноутбуци от линията Surface на компанията са се повишили с 3,5% до единствено над 2 милиарда $

През предходната година стана пределно ясно, че втората вълна на цифровия преход настава, което ще засегне всяка компания и всяка промишленост, съобщи Надела.

Microsoft чака растежът да продължи и през сегашното тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР