Microsoft е известна с натрапчивите си реклами, които предлагат нещо

...
Microsoft е известна с натрапчивите си реклами, които предлагат нещо
Коментари Харесай

Microsoft натрапчиво препоръчва ъпгрейд до Windows 11 дори на неподдържани компютри

Microsoft е известна с натрапчивите си реклами, които оферират нещо за експериментиране – да вземем за пример възобновяване до нова версия на операционната система.

Потребителите на Windows 10 започнаха да получават вести на цялостен екран, че поддръжката на операционната система е към своя край. Решението на казуса е да се премине към Windows 11, само че не всички могат да го създадат.

Потребител на Reddit с прякор Woopinah9 разказва по какъв начин на компютъра му се е отворило уведомление, до момента в който е работил, което му е благодарило, че употребява Windows 10 и е показвало, че поддръжката на операционната система скоро ще завърши. За страдание, компютърът му не е съчетаем с Windows 11, тъй че той намира известието за присмехулно.

„ Компютърът ви не може да бъде надграден до Windows 11, само че ще продължи да получава пачове за сигурност и актуализации на Windows 10 до края на поддръжката на 14 октомври 2025 година. “

се казвало в известието на Microsoft

В случая не можете просто да пандизите това уведомление – просто няма бутон за това, само че има алтернатива „ Научи повече “ и „ Напомни ми по-късно “. Последната може да значи, че потребителите ще видят досадното известие повече от един път.

Microsoft към този момент разгласи програмата за разширена поддръжка на Windows 10 за бизнеса. Тя ще разреши на корпоративните клиенти да получават актуализации за сигурност даже след края на систематичната поддръжка. Цената на подобен „ абонамент “ ще бъде 61 $ на устройство през първата година, а през всяка от идващите две години тя ще се удвоява. Удължената поддръжка за учебните заведения ще коства доста по-малко. 1 $ на устройство през първата година и 4 $ за втората и третата. По-рано Microsoft съобщи, че за първи път в историята си ще даде такава опция на елементарните консуматори. Цените обаче към момента не са оповестени, а в известието за идното преустановяване на поддръжката на Windows 10 не се загатва за това.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР