Microsoft демонстрира за пореден път сериозните амбиции, които има за

...
Microsoft демонстрира за пореден път сериозните амбиции, които има за
Коментари Харесай

Microsoft представи Windows Server IoT 2019

Microsoft показва за следващ път сериозните упоритости, които има за полето на Интернет на нещата с ток-що обявената операционна система Microsoft Windows Server IoT 2019.

Тя е ориентирана към разработчици на IoT решения, които се нуждаят от нискоресурсна софтуерна база за развиване и имплементиране на своите планове. Системата е ориентирана към промишлености, като производството, медицината и индустрията.

Microsoft Windows Server IoT 2019 идва с петгодишна поддръжка и още пет години разширена поддръжка за тези, които желаят да платят в допълнение. И несъмнено, системата е обвързвана директно с Azure – облака на Microsoft.

Една от най-интересните характерности на системата е Robot Operating System спектъра от приложения, които прибавят в допълнение равнище на експертиза и облекчение към приложения, ориентирани към индустриални роботи. Robot Operating System беше обявена в началото през предходната година. Става дума за набор от библиотеки и принадлежности, посредством които разработчиците могат да построяват комплицирани роботи, употребявайки Visual Studio и облачните услуги, които компанията предлага: Azure Cognitive Services, Windows Machine Learning, Azure IoT cloud и други Един от главните способи за надзор, мониторинг и ръководство ще се реализира чрез новия IoT Device Agent, непосредствено през контролното табло на Azure, оповестяват от компанията.

„ С навлизането на 5G в живота ни, гръбнакът на IoT приложенията ще се нуждаят от ъпгрейд и Microsoft желае да има част от този цикъл на възобновяване посредством Windows Server IoT 2019. В същото време, условията за представянето се покачват с всеки ден – с помощта на лазерно подкрепеното произвеждане, 3D принтирането и включването на повече роботизирана автоматизация. Това изисква съществуването на по-мощни платформи, които да участват локално, нещо, което тази система обслужва “, споделя в изявление за SiliconAngle Холгер Мюлер, основен анализатор към Constellation Research.

 

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР